Η Google προσφέρει πλέον τη συλλογή Nik δωρεάν, η οποία αποτελεί μια σουίτα από επτά desktop plugins, που προορίζονται για έμπειρους φωτογράφους και κόστιζε μέχρι πρόσφατα $149.

Η συγκεκριμένη συλλογή ήρθε αρχικά στην κατοχή της Google, όταν η εταιρεία εξαγόρασε τη Γερμανική εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών Nik, για να αποκτήσει τη mobile εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών, το Snapseed.

 

Η Google είχε μειώσει αρχικά την τιμή της σουίτας από τα $500 στα $149, πριν φτάσει να την προσφέρει δωρεάν στην παρούσα φάση.

 

Η Nik Collection διέθετε αρχικά 6 plugins, τα οποία σήμερα είναι 7 και συγκεκριμένα πρόκειται για τα Analog Efex Pro, Color Efex Pro, Silver Efex Pro, Viveza, HDR Efex Pro, Sharpener Pro και Dfine, όλα εκ των οποίων λειτουργούν με το Photoshop, το Lightroom και το Aperture.

 

Όσοι αγόρασαν τη σουίτα με τιμή $149 μέσα στο 2016 θα αποζημιωθούν αυτόματα. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι η επιλογή της Google να προσφέρει δωρεάν τη σουίτα, μπορεί να σημαίνει ότι δεν σκοπεύει να την αναπτύξει περαιτέρω. Όπως και να έχει, η προσφορά ενός τέτοιου προϊόντος δωρεάν είναι σίγουρα μια θετική εξέλιξη.

 

Link.png Site: TheVerge

 

File.png Download: GoogleNikCollection