Η Nest, η γνωστή εταιρεία που κατασκευάζει "έξυπνους" θερμοστάτες με μεγάλες δυνατότητες και αντισυμβατικό σχεδιασμό καθώς και ανιχνευτές καπνού, ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την εταιρεία Dropcam, χωρίς μάλιστα τη βοήθεια της Google, έναντι $555 εκατομμυρίων.

Η Nest, εξαγοράστηκε πρόσφατα από τη Google αν θυμάστε, με το ποσό της εξαγοράς να φτάνει τα $3.2 δισεκατομμύρια. Όπως αναφέρει το Re/Code, η εξαγορά έγινε από την ίδια τη Nest, χωρίς τη συμβολή της Google, και από ότι μαθαίνουμε θα ενσωματώσει τη Dropcam στη δική της μάρκα.

 

Η εταιρεία Dropcam κατασκευάζει μερικές από της δημοφιλέστερες κάμερες παρακολούθησης WiFi στην αγορά, και μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε μία βελτιωμένη έκδοση Pro προς $199. Εκτός από το hardware, η Dropcam προσφέρει επίσης και μία υπηρεσία που επιτρέπει στο χρήστη να βλέπει ότι και το "μάτι" της κάμερα, χρησιμοποιώντας το web, είτε τη σχετική εφαρμογή στο Android ή στο iOS. Επιπλέον, προσφέρεται και ένα προαιρετικό συνδρομητικό συμβόλαιο, που προσφέρει δυνατότητα πρόσβασης στην υπηρεσία Dropcam Cloud Recording, η οποία καταγράφει video επίσης.

 

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος που θα λειτουργήσουν οι κάμερες Dropcam σε συνδυασμό με τους ανιχνευτές καπνού και τους θερμοστάτες της Nest, αλλά από όσο μπορούμε να φανταστούμε, ανοίγονται πολλές περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες για το "connected home".

 

Link.png Site: Engadget