Η Google εργάζεται για να επεκτείνει τις δυνατότητες του στόλου των αυτό-οδηγούμενων οχημάτων της και σύμφωνα με την τελευταία έκθεση προόδου της, έχει κάνει άλματα σε σχέση με τους ποδηλάτες.

Πιο συγκεκριμένα, η Google χρησιμοποιεί την σειρά αισθητήρων των αυτόνομων οχημάτων της για την ανίχνευση και την ερμηνεία των προθέσεων των ποδηλατών. Στην τελευταία έκθεση προόδου, η Google αναφέρει: “Οι αισθητήρες μας μπορούν να ανιχνεύσουν τα σήματα που κάνει ένας ποδηλάτης με τα χέρια του, ως ένδειξη της πρόθεσης του να στρίψει ή να μειώσει ταχύτητα.

 

Οι ποδηλάτες συχνά κάνουν σήματα πολύ πριν από μία στροφή, οπότε το λογισμικό μας σχεδιάστηκε για να θυμάται τα σήματα που έχει κάνει ο αναβάτης προηγουμένως ώστε να μπορεί να προβλέψει καλύτερα την στροφή του αναβάτη”.

 

Φυσικά, η μηχανική εκμάθηση βοηθάει σημαντικά στο συγκεκριμένο σημείο, ώστε να αναγνωρίζονται με ασφάλεια τα δίτροχα για την αποφυγή συγκρούσεων ή άλλων δυσάρεστων καταστάσεων. Μάλιστα, το λογισμικό είναι σύμφωνα με την Google τόσο προηγμένο, που μπορεί να λαμβάνει υπόψη του ποδηλάτες ή άλλους αναβάτες δίτροχων που κινούνται στο σκοτάδι για την αποφυγή ατυχημάτων.

 

Link.png Site: Engadget