Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που οι Google και η Levi’s ανακοίνωσαν την συνεργασία τους πάνω στα συνδεδεμένα υφάσματα και ρούχα, μια ιδέα που γεννήθηκε στο τμήμα ATAP (Advanced Technology and Products Group) της πρώτης.

Τώρα, μαθαίνουμε ότι ο πρώτος καρπός της συνεργασίας είναι ένα συνδεδεμένο τζάκετ με την ονομασία Commuter, το οποίο με βάση τη τεχνολογία Jacquard της Google, μπορεί και μετατρέπει το ύφασμα denim (τζιν) σε ένα καμβά που ελέγχεται από χειρονομίες (είναι gesture-controlled).

 

Πιο συγκεκριμένα, στο ύφασμα υπάρχει ένα ειδικό νήμα (αγώγιμο), που μπορεί να "αντιλαμβάνεται" το άγγιγμα του χρήστη. Το ειδικό νήμα συνοδεύει και ένα chip που αναλαμβάνει την επεξεργασία των δεδομένων που λαμβάνει από την ειδική επιφάνεια. Η περιοχή αλληλεπίδρασης που μοιάζει με υφασμάτινο touchpad, μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε πάνω στο ρούχο (ή ακόμα και πάνω σε ένα έπιπλο), και χάρη σε αυτή, ο χρήστης μπορεί να χειρίζεται συσκευές όπως το smartphone ή το smartwatch του χωρίς καν να αγγίζει την συσκευή του.

 

Αν και γνωρίζαμε από το περασμένο Google I/O ότι το εγχείρημα θα κυκλοφορούσε ως καταναλωτικό προϊόν, μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε την διαθεσιμότητα και την τιμή του jacket. Όμως σε ένα πάνελ στο συνέδριο/ φεστιβάλ SXSW (South by Southwest) με τον τίτλο “Πέρα από τις οθόνες: Η πανταχού παρουσία της συνδεσιμότητας”, οι εταιρείες Levi’s και Google αποκάλυψαν ότι το smart trucker jacket με την ονομασία Commuter θα διατεθεί με τιμή $349.

 

 

Link.png Site: Engadget