Το αρθρωτό Android smartphone της Google με την ονομασία Project Ara θα έκανε φέτος το ντεμπούτο του στο Πουέρτο Ρίκο. Παρόλα αυτά, και σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση δεν πρόκειται να φτάσει στα χέρια των πρώτων χρηστών πριν το 2016.

Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό Project Ara στο Twitter, ο λόγος πίσω από την καθυστέρηση είναι η ύπαρξη “πολλών πρωτότυπων εκδόσεων” (της συσκευής) “… περισσότερων από όσο είχαν σκεφτεί” και επομένως είναι μεγάλη σε χρονική διάρκεια η φάση του “prototyping”.

 

Όπως ίσως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι, το Project Ara ήταν ένα φιλόδοξο σχέδιο της Motorola (σε συνεργασία με το “Phonebloks”) με στόχο να εισέλθει σε παραγωγή το πρώτο αρθρωτό smartphone στον κόσμο, και το οποίο θα επιτρέπει στον χρήστη να προσαρμόζει διάφορα αρθρώματα (modules) πάνω σε έναν ενδοσκελετό, για να δημιουργήσει το smartphone που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του. Κάθε άρθρωμα (που μπορεί να διαθέτει ξεχωριστή εμφάνιση, υλικό κατασκευής ή φινίρισμα), μπορεί να προσφέρει διαφορετική ποσότητα μνήμης και επεξεργαστή, διαφορετικής χωρητικότητας αποθηκευτικό χώρο, διαφορετική –με πολλά ή λιγότερα Megapixels στον αισθητήρα και συγκεκριμένο σύστημα φακών – κάμερα κ.ά.

 

Η Google είχε στόχο να κατασκευάσει περίπου 30 διαφορετικά αρθρώματα για την συσκευή έως στο τέλος της χρονιάς. Από τότε βεβαίως έως σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά αφού η Motorola πουλήθηκε στην Lenovo από την Google. Όμως το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, ATAP, παρέμεινε στην Google και συνεχίζει το έργο του.

 

Αν και η Google, είχε ανακοινώσει ότι το Project Ara θα κυκλοφορήσει φέτος στο Πουέρτο Ρίκο, τελικά θα κοιτάξει για κατάλληλες περιοχές στην αγορά των ΗΠΑ. Όπως αναφέραμε, η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει την διάθεση του νέου της αρθρωτού smartphone μέσα στο 2016. Για να δούμε…

 

https://www.youtube.com/watch?v=8mhjngbsXQ0

 

Link.png Site: Engadget