Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο Andy Rubin της Google αποκάλυψε ότι η επερχόμενη έκδοση για κινητά τηλέφωνα της πλατφόρμας Android, θα υποστηρίζει πλήρως την τεχνολογία Flash. Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, ο Rubin δήλωσε ότι πρόσφατα η Adobe έκανε επίδειξη ενός Nexus One με εγκατεστημένη την έκδοση 2.2 του Android (κωδική ονομασία Froyo), στην οποία τρέχει κανονικά το Flash 10.1.

 

Στις δηλώσεις του ο Rubin παραδέχθηκε ότι «ο ορισμός της Google για το ελεύθερο λογισμικό σημαίνει ότι δεν θα είναι αντίθετοι σε πράγματα που ικανοποιούν τους καταναλωτες» , αφήνοντας έτσι σαφής υπαινιγμούς για τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Apple σχετικά με την απαγόρευση του Flash από τα προϊόντα της. Τόνισε ακόμα ότι η Google θα συνεχίσει να κρατά το Android «ανοιχτό» για τους κατασκευαστές εφαρμογών, για την πρόσβαση σε API κλπ.

 

Σχετικά με τα "κλεμμένα" κινητά τηλέφωνα που απασχόλησαν την επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες, ο Rubin σχολίασε ότι «η Google θα ήταν κολακευμένη από το ενδιαφέρον».

 

Link.png Site: mashable.com