Τη δυνατότητα χρήσης ακόμη και χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ, έχει ξεκινήσει να δοκιμάζει το Instagram στην εφαρμογή για συσκευές Android.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε στο συνέδριο F8 του Facebook, όπου ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε επίσης πως εξετάζεται η ενσωμάτωση της ίδιας λειτουργίας και στην εφαρμογή για iOS συσκευές.

 

Όπως αναφέρθηκε στο συνέδριο, για να λειτουργήσει η offline χρήση, το πρόγραμμα “κατεβάζει” δεδομένα όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο ίντερνετ, αποθηκεύοντας τις αναρτήσεις ώστε να είναι διαθέσιμες και όταν δεν υπάρχει στο web. Στο αποθηκευμένο περιεχόμενο περιλαμβάνεται το χρονολόγιο και το προφίλ του χρήστη, όπως επίσης και τα προφίλ που επισκέφθηκε πρόσφατα.

 

Σε offline λειτουργία, θα μπορεί κανείς να σχολιάζει φωτογραφίες, να κάνει like ή να επιλέξει να ακολουθήσει κάποιον άλλο χρήστη. Όταν αποκατασταθεί η πρόσβαση στο web, τότε όλες αυτές οι ενέργειας θα “ανεβαίνουν” στους σέρβερ της εταιρείας.

 

Προς το παρόν, η εφαρμογή δεν θα δίνει τη δυνατότητα ανάρτησης νέων φωτογραφιών, αν και αυτό το χαρακτηριστικό είναι πιθανό να προστεθεί στο μέλλον.

 

Link.png Site: Wired