Όπως αναμενόταν, η Google ανακοίνωσε σήμερα την επίσημη διάθεση της δεύτερη έκδοσης του Android Wear, της πλατφόρμας δηλαδή που προορίζεται για έξυπνα ρολόγια.

Η νέα έκδοση έρχεται με αρκετά νέα χαρακτηριστικά ενώ όπως δηλώνει ο David Singleton, αντιπρόεδρος της Google, «ενώ τα παραδοσιακά ρολόγια σας δείχνουν την ώρα, τα Android Wear ρολόγια αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο το χρόνο σας». Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης είναι τα εξής

 

- Ο σχεδιασμός εμφάνισης της ώρας (watchface) γίνεται πιο έξυπνος και πλέον περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες του χρήση τις οποίες μπορεί να δει με μια ματιά. Σ' αυτές περιλαμβάνεται η εμφάνιση του επόμενου ραντεβού, η τιμή μιας μετοχής, η πρόοδος σε ένα στόχο γυμναστικής ή κάποια άλλη ενέργεια που έχει σχέση με εφαρμογή όπως η κλήση ενός Uber, απλά με ένα πάτημα.

 


Android_Wear_20_Watch_Face.gif

 


- Το Google Assistant, ο έξυπνος ψηφιακός βοηθός που παρουσίασε η Google με τα Pixel και Pixel XL, έρχεται και στο Android Wear. Μπορεί να απαντήσει σε φωνητικές εντολές που αφορούν μια σειρά από ζητήματα όπως η κατάσταση του καιρού, να σας υπενθυμίσει να πάρετε την ομπρέλα μαζί σας αν ο καιρός είναι βροχερός, να κάνει κράτηση σε ένα εστιατόριο ή να εμφανίσει οδηγίες πλοήγησης για τον προορισμό σας. Αρχικά θα υποστηρίζει την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα, με τη Google να υπόσχεται περισσότερες τους επόμενους μήνες.

 

- Η εφαρμογή Google Fit που είναι υπεύθυνη για την καταγραφή των επιδόσεων κατά τη γυμναστική, είναι πλέον προεγκατεστημένη στην πλατφόρμα και όπως πάντα καταγράφει την απόσταση που έχουμε διανύσει, τους καρδιακούς παλμούς, το ρυθμό του τρεξίματος μας αλλά και το πόσες θερμίδες έχουμε καταναλώσει.

 

- Και το Play Store έχει πλέον επίσημη παρουσία στο ίδιο το ρολόι, με τον χρήστη να μπορεί να κατεβάσει τις εφαρμογές που θέλει ενώ αν το smartwatch υποστηρίζει σύνδεση με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, εκτός από την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, είναι εφικτή και η χρήση των εφαρμογών από οπουδήποτε.

 

- Πιο εύκολη γίνεται η αποστολή και λήψη μηνυμάτων, με τη Google να κάνει πιο εύκολη την ανάγνωσή τους απευθείας από το ρολόι όταν λαμβάνετε μήνυμα από εφαρμογές όπως το Facebook Messenger, Google Messenger, Hangouts, και WhatsApp, Με το άνοιγμα της ειδοποίησης, ο χρήστης μπορεί να ζωγραφίσει απευθείας στην οθόνη του ρολογιού οτιδήποτε θέλει με το γραφικό του χαρακτήρα, να χρησιμοποιήσει ένα ψηφιακό πληκτρολόγιο ή να ζωγραφίσει ένα emoji.

 


 


Παράλληλα η Google ανακοίνωσε και ποια έξυπνα ρολόγια θα μπορέσουν να αναβαθμιστούν στη νέα έκδοση του Android Wear. Τα μοντέλα είναι τα εξής ASUS ZenWatch 2 & 3, Casio Smart Outdoor Watch, Casio PRO TREK Smart, Fossil Q Founder, Fossil Q Marshal, Fossil Q Wander, Huawei Watch, LG Watch R, LG Watch Urbane & 2nd Edition LTE, Michael Kors Access Smartwatches, Moto 360 2nd Gen, Moto 360 for Women, Moto 360 Sport, New Balance RunIQ, Nixon Mission, Polar M600 και TAG Heuer.

 

Link.png Site: Google