Λίγες ώρες μετά την παρουσίαση της Apple, η Google προχώρησε στην ανακοίνωση της έκδοσης 5.1 για την πλατφόρμα του Android.

Η συγκεκριμένη έκδοση δε φέρνει σημαντικές αλλαγές στη πιο δημοφιλή mobile πλατφόρμα, δίνοντας έμφαση στη σταθερότητα και τις καλύτερες επιδόσεις. Από τα νέα χαρακτηριστικά πάντως που ενσωματώνει, ξεχωρίζουμε την υποστήριξη πολλαπλών SIM καρτών σε συμβατές συσκευές, κάτι που μέχρι σήμερα δεν ήταν υποστηριζόταν επίσημα από την πλατφόρμα.

 

Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό, το Device Protection, προορίζεται για όσους χάσουν τη συσκευή τους η αυτή κλαπεί, όπου και στις δύο περιπτώσεις αυτή θα παραμείνει κλειδωμένη μέχρι να συνδεθείτε στο λογαριασμό που διατηρείτε στη Google. Ενδεικτικό είναι ότι το smartphone ή το tablet θα παραμείνει κλειδωμένο ακόμα και αν κάποιος προσπαθήσει να επαναφέρει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, καθιστώντας τη συσκευή στην ουσία άχρηστη. Περιμένουμε να δούμε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό σε όσες συσκευές ενσωματώσουν την έκδοση Android 5.1 Lollipop εκτός των Nexus συσκευών.

 

Για όσα smartphones υποστηρίζουν την τεχνολογία HD Voice, η νέα έκδοση του Android παρέχει τη δυνατότητα και πεντακάθαρες συνομιλίες μεταξύ συμβατών συσκευών όπως το Nexus 6 ενώ μπορείτε να συνδεθείτε σε ασύρματα δίκτυα η να διαχειριστείτε τις Bluetooth συσκευές σας απευθείας από την οθόνη των γρήγορων ρυθμίσεων.

 

Link.png Site: Official Android Blog