Η Google ανακοίνωσε ότι φέρνει το χαρακτηριστικό Wi-Fi Assistant σε όλες τις συσκευές Nexus, σε μία προσπάθεια να βοηθήσει τους χρήστες να μειώσουν τις σπατάλες με τα mobile data.

Το χαρακτηριστικό Wi-Fi Assistant ανιχνεύει και συνδέεται αυτόματα σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανοιχτά Wi-Fi hotspots, τα οποία έχουν ελεγχθεί από την εταιρεία. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό παλαιότερα το απολάμβαναν αποκλειστικά οι χρήστες της υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας της Google, Project Fi.

 

Μπορείτε να εντοπίσετε και να ενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό Wi-Fi Assistant από τις Ρυθμίσεις του Android (Google>Networking). Αφού ενεργοποιηθεί, τότε ένα μικρό εικονίδιο σε σχήμα κλειδιού θα εμφανιστεί στην δεξιά πάνω πλευρά της οθόνης, ουσιαστικά υποδεικνύοντας ότι το Wi-Fi Assistant είναι ενεργό και πως σας έχει συνδέσει σε κάποιο ανοιχτό hotspot.

 

Η Google θα ξεκινήσει την διανομή του Wi-Fi Assistant μέσα στις επόμενες εβδομάδες αρχικά σε χρήστες συσκευών Nexus που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, στο Μεξικό, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Σκανδιναβικές χώρες.

 

Link.png Site: TheNextWeb