Σε σημαντικές αλλαγές στο launcher του Android αναμένεται να προχωρήσει η Google σύμφωνα με την ιστοσελίδα Android Police.

Η αλλαγή θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα με την παρουσίαση των φετινών Nexus συσκευών, με πιθανότερη ημερομηνία κάπου μέσα στον Σεπτέμβριο. Η ιστοσελίδα πάντως έχει συγκεκριμένες πληροφορίες για το νέο launcher αλλά και animated gif που εμφανίζουν με τον καλύτερο τρόπο το τι θα πρέπει να περιμένουμε από τα μελλοντικά android smartphones.

 

Από τις σημαντικότερες αλλαγές, αναμένεται να είναι η απουσία των εικονιδίου του app drawer αλλά και της εμφάνισης των εφαρμογών που υπάρχουν εγκατεστημένες στη συσκευή. Πλέον το μέρος στο οποίο υπάρχουν οι πέντε κύριες εφαρμογές στην κεντρική οθόνη, είναι επιλέξιμο και με scroll προς τα πάνω, ο χρήστης μπορεί να αποκαλύψει το app drawer. Εναλλακτικά, με το πάτημα ενός μικρού εικονιδίου με σχήμα βελάκι, και πάλι αποκαλύπτει όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές με το απαραίτητο animation. Για το κλείσιμο του app drawer, ο χρήστης θα πρέπει να προχωρήσει στην αντίστροφη κίνηση, το scroll down για να εξαφανίσει εντελώς το πλαίσιο.

 


nexus2cee_drawer_loop1_thumb.gifnexus2cee_overview_loop1_thumb.gif

 


Επίσης, το άσχημο widget για την αναζήτηση στη μηχανή της Google, δίνει τη θέση του σε ένα πολύ πιο εμφανίσιμο widget ημερολογίου το οποίο όμως δε μπορεί να αλλάξει θέση ή να μετακινηθεί. Ένα εικονίδιο G στο άνω αριστερό μέρος, έρχεται να αποκαλύψει με το πάτημα του την οθόνη πληροφοριών του Google Now αλλά και της δυνατότητας αναζήτησης στη Google, κάτι που θα μπορεί να απενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις.

 

Για την ώρα, οι αλλαγές αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τη Google ούτε θεωρείται σίγουρο ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους στην τελική έκδοση του Android 7.0 Nougat ή σε κάποια μελλοντική έκδοση της δημοφιλέστερης mobile πλατφόρμας.

 

Link.png Site: http://www.androidpolice.com/2016/08/01/exclusive-this-is-googles-new-nexus-launcher-that-may-debut-on-the-2016-nexus-phones/[/url]']Android Police