Την προηγούμενη χρονιά, οι χρήστες του Android εγκατέστησαν στις συσκευές τους 65 δισεκατομμύρια apps, και αυτό σημαίνει τεράστια κίνηση δεδομένων στο Internet.

Για να το αντιμετωπίσει, η Google αναβάθμισε τους αλγόριθμους delta και compression κάνοντας τις αρχικές εγκαταστάσεις και ειδικά τις ενημερώσεις των apps σημαντικά μικρότερες.

 

Οι εφαρμογές στο Android περιορίζονται σε APKs των 100MB, αλλά χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό APK Expansion Files, φέρνουν στην εξίσωση επιπλέον 2GB (κυρίως όταν πρόκειται για παιχνίδια). Οι νέοι αλγόριθμοι μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 12% στην πρώτη εγκατάσταση αλλά και έως και 65% κατά την αναβάθμιση, που είναι αρκετά MB όταν μιλάμε για 2GB δεδομένων! Μετά, έχουμε τα ίδια τα APKs.

 

Η Google βελτιστοποίησε ειδικά το νέο αλγόριθμο με την ονομασία bsdiff που διαχειρίζεται native code libraries βελτιώνοντας την κατάσταση κατά 50%. Έτσι, για ένα Chrome patch ενώ παλαιότερα χρειάζονταν 22,8MB, τώρα το patch δεν είναι μεγαλύτερο από 12,9MB (σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι σε apps που δεν περιέχουν native libraries, τα οφέλη είναι της τάξης του 5%).

 

Link.png Site: GSMArena