Η Google πειραματίζεται και δοκιμάζει αυτή την περίοδο ένα νέο χαρακτηριστικό, που δίνει την δυνατότητα στους χρήστες Android να δοκιμάζουν για δέκα λεπτά κάθε φορά την εφαρμογή που επιθυμούν να αποκτήσουν.

Αυτό που ωστόσο είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι αντί οι χρήστες να κατεβάζουν και να εγκαθιστούν μία ειδική έκδοση ή μία έκδοση με περιορισμούς της εφαρμογής που τους ενδιαφέρει στην συσκευή τους –κάτι που βεβαίως θα έκανε την ζωή των χάκερς ευκολότερη- η Google θα… στριμάρει τον τίτλο του παιχνιδιού για παράδειγμα!

 

Αν σε αυτά τα δοκιμαστικά στάδια το χαρακτηριστικό αποδειχτεί ότι είναι επιτυχημένο, σύντομα θα δείτε και ένα πλήκτρο “Try Now” (Δοκιμή) δίπλα στο “Buy Now” (Αγορά) στο λογισμικό και στις εφαρμογές που θα το υποστηρίζουν. Ο τρόπος που θα λειτουργεί η υπηρεσία streaming θυμίζει υπηρεσίες όπως οι OnLive και playgiga, με τις κανονικές εφαρμογές να τρέχουν σε απομακρυσμένους διακομιστές της Google. Αν το χαρακτηριστικό “πιάσει” τότε ενδεχομένως η Google να κρίνει ότι το μέλλον του Google Play είναι να μετατραπεί σε μία πλατφόρμα cloud gaming για φορητές συσκευές. Με τα σωστά συστήματα ελέγχου και την απαραίτητη βελτιστοποίηση, οι χρήστες θα μπορούσαν να απολαμβάνουν πρωτοποριακά παιχνίδια επιπέδου PC, καθώς και ισχυρές σουίτες παραγωγικότητας, στην ταπεινή συσκευή Android τους.

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το χαρακτηριστικό βρίσκεται στα αρχικά στάδια των δοκιμών, και είναι διαθέσιμο σε περιορισμένο αριθμό χρηστών σε επιλεγμένες αγορές και συσκευές και μόνο για παιχνίδια. Οι εφαρμογές που γίνονται streaming επίσης μαθαίνουμε ότι έρχονται με ένα floating πλήκτρο, που ενεργοποιεί ένα μενού που δίνει στον χρήστη δυνατότητα εξόδου από το stream ή να λάβει βοήθεια για την χρήση του. Επίσης, δεν φαίνεται να υπάρχει περιορισμός για το πόσες φορές μπορεί κάποιος να εκκινήσει το 10λεπτο stream (ο χρήστης πάντως δεν μπορεί να “σώσει” την πρόοδο του σε κάποιο παιχνίδι όπως είναι φυσικό).

 

Link.png Site: GSMArena