Σύμφωνα με Ταϊβανέζους κατασκευαστές εξαρτημάτων και συσκευών, προμηθευτές με έδρα την Κίνα προτίθενται να προσφέρουν μέσα στο 2011 smartphones βασισμένα σε λειτουργικό σύστημα Android σε τιμές κάτω των 100 δολαρίων ΗΠΑ, για πώληση στην Κίνα και άλλες αναπτυσσόμενες αγορές όπως Ινδία, Ινδονησία και Βραζιλία.

 

Αυτά τα χαμηλού κόστους Android smartphones θα έρχονται εξοπλισμένα με βασικές λειτουργίες που θα περιλαμβάνουν dual-mode ή διπλή SIM, Bluetooth, Wi-Fi, ραδιόφωνο FM, trackball και επιταχυνσιόμετρο, με επιπλέον λειτουργίες όπως δέκτες τηλεόρασης και GPS να είναι διαθέσιμες κατ' επιλογήν, τόνισαν οι πηγές.

 

Η χαμηλή τιμή θα βασίζεται σε μη-παραμετροποιήσιμες, έτοιμες λύσεις που θα ενσωματώνουν σε ένα κοινό πακέτο τα ολοκληρωμένα κυκλώματα, το λειτουργικό σύστημα, το λογισμικό και τη διεπαφή χρήστη. Οι Ταϊβανέζικοι οίκοι σχεδίασης ολοκληρωμένων MediaTek και Infomax Communication έχουν προσφέρει ήδη τέτοιες λύσεις στα 100 και 80-90 δολάρια ΗΠΑ αντίστοιχα, ενώ οι Κινεζικές Leadcore Technology και Fuzhou Rockchip Electronics στα 80-105 και 90-105 δολάρια αντίστοιχα. Οι Qualcomm, ST-Ericsson και Broadcom έχουν επίσης προσφέρει αντίστοιχες λύσεις, αλλά κυρίως για συσκευές 3G και σε υψηλότερες τιμές που κυμαίνονται στα 100-120 δολάρια.

 

 

Link.png Site: Digitimes

Link.png Site: Digitimes (2)