Η πρωτοκαθεδρία του Android στις mobile πλατφόρμες δείχνει να εδραιώνεται σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας ερευνών Kantar με σημαντικές αυξήσεις μεριδίων σε σημαντικές αγορές.

Αρχικά στη λίστα χωρών EU5 στις οποίες περιλαμβάνονται η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, το μερίδιο του Android φτάνει το 75,6% για το πρώτο τρίμηνο του έτους, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 7,1%. Ίσως πιο σημαντική να θεωρείται η αύξηση που παρουσιάζει το Android στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά 7,3% για το πρώτο τρίμηνο, με το ποσοστό να «κάθεται» στο 65,5%. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η αγορά της Κίνας για την πλατφόρμα της Google, με αρκετούς κατασκευαστές smartphone να προχωρούν στην κυκλοφορία πολλών νέων μοντέλων, με το Android να έχει την τιμητική του με 77%, με αύξηση 6% σε σχέση με το περσινό διάστημα.

 

Η αύξηση στα μερίδια του Android γίνεται σύμφωνα με την Kantar, σε βάρος του iOS και του iPhone, το οποίο σημειώνει σημαντική πτώση στα μερίδια που κατέχει στην Ευρώπη και την Κίνα. Επιπλέον, οι κάτοχοι Windows Phone συσκευών επιλέγουν σταδιακά ένα android smartphone ως την επόμενη συσκευή τους εξαιτίας «της καλύτερης εμπειρίας χρήσης που προσφέρει σε συνδυασμό με την ποικιλία μοντέλων που υπάρχουν και των διαφορετικών τιμών». Είναι ενδεικτικό σε δύο από τα παραδοσιακά κάστρα της πλατφόρμας της Microsoft, η Ιταλία και η Γαλλία, οι χρήστες των δύο αυτών χωρών επιλέγουν android smartphones από τη Huawei, την Asus και την Wiko ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο επιτυχία σημειώνουν τα μοντέλα J5 και A5 της Samsung.

 

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που καταδεικνύει η έρευνα της Kantar, είναι η πτώση πωλήσεων των κορυφαίων smartphone των εταιρειών, με τη συντριπτική πλειοψηφία του καταναλωτικού κοινού να επιλέγει πιο οικονομικά συμφέρουσες προτάσεις. Στην έρευνα αναφέρεται το Galaxy S7 της Samsung το οποίο κατέχει την 5η θέση ανάμεσα στις συσκευές με τις περισσότερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Link.png Site: Phonearena