Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έδωσε η Google στη δημοσιότητα σχετικά με τα ποσοστά που κατέχουν οι διάφορες εκδόσεις του Android στην αγορά, το Oreo βρίσκεται στο 0,3% των συσκευών της αγοράς που βασίζονται στο mobile λειτουργικό σύστημα της.

Από τον προηγούμενο μήνα μάλιστα, το Android 8.0 Oreo αύξησε το ποσοστό κατά 0,2%. Να θυμίσουμε ότι η Google ανακοίνωσε το Android τον περασμένο Αύγουστο, και πως μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν βρισκόταν ανάμεσα στις εκδόσεις που βρίσκονται στο διάγραμμα που δίνει στη δημοσιότητα η εταιρεία.

 

Η έκδοση Nougat του Android από την άλλη φαίνεται να αυξάνει το ποσοστό της σταθερά, και βρίσκεται στο 20,6% αυτό το μήνα, ενώ τον Οκτώβριο το ποσοστό της ήταν 17,8%. H έκδοση Android 6.0 Marshmallow από την άλλη είναι η πλέον δημοφιλής αυτή τη περίοδο με ποσοστό 30,9% στην αγορά των συσκευών με λειτουργικό σύστημα Android.

 

Το Lolipop βρίσκεται από κοντά πάντως, με ποσοστό 27,2% ενώ η παλαιότερη έκδοση του mobile λειτουργικού συστήματος της Google που διατηρεί διψήφιο ποσοστό είναι η έκδοση Android 4.4 KitKat με 13,8%. Όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις του Android μαζί κατέχουν ποσοστό 7,2%.

 

Link.png Site: GSMArena