Μετά από αρκετές φήμες, τελικά η Google ανακοίνωσε ότι η επόμενη έκδοση του mobile λειτουργικού συστήματος της εταιρείας, γνωστού και ως Android N, θα είναι Android Nougat (γλύκισμα με αμύγδαλα, μαντολάτο).

Αν θυμάστε, η Google μάλιστα είχε ζητήσει την βοήθεια των φίλων του Android για την επιλογή της ονομασίας της νέας έκδοσης του λειτουργικού της συστήματος. Αν και ήταν η δημοφιλέστερη ονομασία στις τεχνολογικές ιστοσελίδες, η ανακοίνωση της Google έβαλε τέλος στην φήμες περί συνεργασίας της με τον Όμιλο Ferrero για την ονομασία Nutella.

 

Η Google πάντως δεν γνωστοποίησε τον αριθμό της έκδοσης του Android Nougat. Ο προκάτοχος του, Marshmallow, είναι η έκδοση Android 6.0, οπότε λογικά περιμένουμε το Nougat να είναι το Android 7.0.


Να αναφέρουμε ότι κατά κάποιο τρόπο το Nougat είναι μοναδικό, επειδή για πρώτη φορά η Google διέθεσε δοκιμαστική έκδοση του τόσο νωρίς, προσφέροντας για παράδειγμα την έκδοση developer preview τον περασμένο Μάρτιο, και όχι κατά την διάρκεια του ετήσιου συνέδριου Google I/O όπως συνήθιζε. Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά του, είναι η επιλογή για split-screen και η υποστήριξη Daydream, που αποτελεί την νέα προσέγγιση της εταιρείας στην εικονική πραγματικότητα.

 

Link.png Site: Recode