Σε πρωτότυπη μορφή και μακρυά από τα περίεργα χέρια των δημοσιογράφων, η Geeksphone και η Silent Circle παρουσίασαν για πρώτη φορά όπως περιμέναμε, το Blackphone το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει το πιο ασφαλές smartphone της αγοράς.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής για τα οποία είναι υπεύθυνη η Geeksphone, αυτά αποτελούνται από οθόνη 4.7 ιντσών τεχνολογίας IPS και με HD ανάλυση, τετραπύρηνο επεξεργαστής στα 2 GHz με 2 GB RAM ακαι 16 GB αποθηκευτικό χώρο. Η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος έχει ανάλυση 8MP ενώ η εμπρόσθια για βιντεοκλήσεις στο 1.3MP.

 

blackphone.jpg

 

BlackPhone

BlackPhone

 

Στο ζουμί όμως της υπόθεσης και ειδιότερα στο λογισμικό που διαφοροποιεί τη συσκευή από τα υπόλοιπα android smartphones, υπεύθυνη είναι η εταιρεία Silent Circle η οποία έχει δημιουργήσει μια ειδική έκδοση της πλατφόρμας της Google με την ονομασία PrivatOS. Η συγκεκριμένη έκδοση δεν ενσωματώνει υπηρεσίες της Google ενώ τρεις εφαρμογές εξασφαλίζουν την ιδιωτικότητα του κατόχου της συσκευής όπως το Silent Phone, Silent Contacts και Silent Text όπου αναλαμβάνουν την κωδικοποίηση των τηλεφωνικών κλήσεωμ, των επαφών, των γραπτών μηνυμάτων κ.α. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τον πρώτο χρόνο, η χρήση των συγκεκριμένων εφαρμογών και υπηρεσιών είναι δωρεάν ενώ μετά υπάρχει χρέωση χωρίς να έχει ανακοινωθεί.

 

Το BlackPhone είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία στην τιμή των $629 και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt