Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που παρουσίασε η Google στην έκδοση 4.2.2 Jelly Bean είναι ένα εντελώς νέο εικονικό πληκτρολόγιο που κάνει πολύ πιο εύκολη την πληκτρολόγηση.

Το πληκτρολόγιο αυτό, το οποίο είχαμε δει και στην παρουσίαση του Nexus 4, φαίνεται ότι θα φτάσει σε πολύ περισσότερα android smartphones είχαμε υπολογίσει μιας και η Google το κυκλοφόρησε πριν λίγη ώρα ως ξεχωριστή εφαρμογή στο Play Store, μια λύση που καταπολεμά ως ένα βαθμό το fragmentation της πλατφόρμας.

 

Με τον τρόπο αυτό, οι κάτοχοι android smartphones που η συσκευή τους διαθέτει την έκδοση 4.0 ICS και άνω, μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή Google Keyboard και να αντικαταστήσουν έτσι το πληκτρολόγιο που χρησιμοποιούν τώρα, χωρίς να περιμένουν κάποια αναβάθμιση της συσκευής τους στην έκδοση 4.2.2 και άνω.

 

Το Google Keyboard μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις μιας και χρησιμοποιεί μια διαφορετική τεχνική για πληκτρολόγηση κατά την οποία πατάμε το κάθε γράμμα της λέξης χωρίς να σηκώσουμε καθόλου το δάκτυλο από την επιφάνεια του smartphone. Το λογισμικό μαντεύει με εκπληκτικό ποσοστό τη λέξη που θέλουμε να γράψουμε και την εμφανίζει δίνοντας σε εμάς τη δυνατότητα να επιλέξουμε αν είναι σωστή ή όχι.

 

Η τεχνολογία αυτή έχει γίνει γνωστή από το ομώνυμο πληκτρολόγιο της εταιρείας Swype το οποίο με λίγες μέρες εξάσκησης, έχει ως αποτέλεσμα την πολύ πιο γρήγορη και απροβλημάτιστη πληκτρολόγηση με πλήρη συμβατότητα μάλιστα της Ελληνικής γλώσσας.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε το Google Keyboard εντελώς δωρεάν, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

 

File.png Download: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.inputmethod.latin[/url]']Google Keyboard