Η Google αναβάθμισε πρόσφατα το διάγραμμα με τις διανομές της πλατφόρμας του Android όπως κάνει κάθε μήνα, και το Android 7.0 Nougat βρίσκεται στο 0,4% της αγοράς, περίπου σε 0,1% περισσότερες συσκευές σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Η Google επίσης πρόσφατα ξεκίνησε τη διανομή της έκδοσης 7.1.1 του δημοφιλούς λειτουργικού της mobile συστήματος, για τις συσκευές Pixel και Nexus της εταιρείας, οπότε λογικά το ποσοστό του Nougat θα ανέβει ακόμα περισσότερο.

 

Για την ώρα, υπάρχει μόνο μία έκδοση του Android που έχει μικρότερο ποσοστό από αυτό της έκδοσης Nougat, και είναι η έκδοση Froyo που έχει ηλικία μεγαλύτερη των έξι ετών. Το Marshmallow βρίσκεται τώρα στο 26,3%, και είναι ανεβασμένο σε σχέση με το ποσοστό που κατείχε τον περασμένο μήνα (24%).

 

Το Lollipop κατέχει ποσοστό 34% στην αγορά, αλλά παρουσιάζεται πεσμένο κατά 0,1% ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το KitKat, του οποίου το ποσοστό μειώθηκε από το 25,2% στο 24%. Το Jelly Bean επίσης κατέχει τώρα 12,8% ποσοστό στην αγορά του Android, που παρουσιάζεται μειωμένο από το 13,7% που κατείχε τον περασμένο μήνα. Το Ice Cream Sandwich έπεσε από το 1,3% στο 1,2% όπως συνέβη και με το Gingerbread.

 

Link.png Site: GSMArena