Η Google έδωσε στη δημοσιότητα για το μήνα Αύγουστο τα ποσοστά που κατέχουν στην αγορά οι διάφορες εκδόσεις του mobile λειτουργικού της συστήματος Android.

Τα τελευταία στατιστικά δείχνουν ότι το “Nougat” κατέχει ποσοστό 13,5% στην αγορά. Πρόκειται για αύξηση δύο ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με το ποσοστό που κατείχε το περασμένο μήνα. Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση Android 7.0 βρίσκεται στο 12,3% των συσκευών στην αγορά ενώ η έκδοση Android 7.1 μόλις στο 1,2%.

 

Η πλέον δημοφιλής έκδοση του Android είναι αναμφισβήτητα η έκδοση Android 6.0 Marshmallow με ποσοστό 32,3%, η οποία μάλιστα σε σχέση με το προηγούμενο μήνα αύξησε το ποσοστό της κατά 0,5%.

 

Όπως μπορείτε να δείτε και στον σχετικό πίνακα, οι εκδόσεις Android 5.0 και 5.1 Lollipop καθώς και Android 4.4 KitKat κατέχουν σημαντικά ποσοστά με 29,2% συνολικά για τη Lollipop και 16% για τη KitKat. Παρόλα αυτά, οι παραπάνω εκδόσεις του Android σε σύγκριση με τα ποσοστά του περασμένου μήνα παρουσίασαν μείωση.

 

Το Android 4.1, 4.2 και 4.3 Jelly Bean συνεχίζει να τροφοδοτεί το 7,6% των ενεργών συσκευών παρουσιάζοντας ελάχιστη μείωση ενώ τα ποσοστά των Gingerbread και Ice Cream Sandwich παραμένουν απαράλλαχτα σε σχέση με το παρελθόν.

 

Link.png Site: GSMArena