Το Sailfish OS, η πλατφόρμα στην οποία στηρίζεται το πρώτο Jolla smartphone που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, θα μπορούν να εγκαταστήσουν σύντομα όλοι οι κάτοχοι Android συσκευών.

Όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Φινλανδικής Jolla η οποία αποτελείται από πρώην εργαζομένους της Nokia που εργαζόντουσαν πάνω στην πλατφόρμα MeeGo, η εταιρεία του έχει στα σχέδια της την περαιτέρω επέκταση του Sailfish OS εκτός των συσκευών που θα κατασκευάζει η Jolla.

 

Σε συνέντευξη του, ο Tomi Pienimäki δηλώνει ότι το αντικείμενο της Jolla είναι η κατασκευή συσκευών αλλά και η αγορά λειτουργικών συστημάτων, με το Sailfish OS να είναι αρκετά εύκολο να εγκατασταθεί σε Android συσκευές. Με επίκεντρο την Κίνα όπου το 50% των κατόχων smartphone αναβαθμίζουν τις συσκευές τους με ένα καλύτερο android smartphone, η Jolla εστιάζει στη συγκεκριμένη χώρα τις προσπάθειες επέκτασης του Sailfish OS με τη διάθεση του να γίνεται από σχετικές ιστοσελίδες.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Jolla επιβεβαίωσε επίσης ότι η εταιρεία του δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε πώληση της πλατφόρμας, με την ομάδα να δίνει έμφαση στη δημιουργία εφαρμογών, υπηρεσιών και στη διαφήμιση προκειμένου να υπάρχει κέρδος. Το επίκεντρο της πολιτικής της Jolla είναι η επέκταση του Sailfish OS μέσα από την εγκατάσταση του σε πολλές συσκευές αλλά και να δοθεί η επιλογή στους χρήστες να αλλάξουν την Android πλατφόρμα του κινητού τους χωρίς κάποια χρέωση.

 

Link.png Site: http://www.gsmarena.com/sailfish_os_will_be_available_for_android_users_to_install-news-7295.php[/url]']GSMArena