Το Wine, η γνωστή εφαρμογή εκτέλεσης Windows εφαρμογών σε Unix λειτουργικά συστήματα όπως το Linux πρόκειται σύντομα να είναι διαθέσιμο και στις Android εφαρμογές.

Η προσπάθεια μεταφοράς του στην πλατφόρμα της Google έχει ξεκινήσει από τον Alexandre Julliard, τον αρχικό προγραμματιστή του Wine. Ο Julliard εργάζεται για την εταιρεία CodeWeavers και παρουσίασε την τελευταία του προσπάθεια την Κυριακή στις Βρυξέλλες.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές οι επιδόσεις του Wine για Android δεν είναι οι αναμενόμενες, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι η δοκιμαστική του παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε εικονική εγκατάσταση του Android και όχι σε πραγματική συσκευή. Δεν υπάρχει ακόμη κάποια ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία της κυκλοφορίας της εφαρμογής, αλλά πρόκειται για ευχάριστα νέα για τους χρήστες της πλατφόρμας, οι οποίοι ζητούσαν τη συγκεκριμένη δυνατότητα εδώ και αρκετά χρόνια.

 

image-730x547.jpg

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/apps/2013/02/03/wine-for-linux-is-going-mobile-you-will-soon-be-able-to-run-windows-apps-on-android[/url]']thenextweb.com