Η Google μόλις έκανε ένα σημαντικό βήμα για τη μετατροπή του Android σε ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα για αυτοκίνητα, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιεί ο οδηγός χωρίς να επιστρατεύει το τηλέφωνό του.

Πιο συγκεκριμένα, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου I/O, η εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τις Audi και Volvo, ώστε οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες να βασίσουν στο Android 7.0 Nougat νέα συστήματα infotainment για επερχόμενα μοντέλα τους.

 

Με τις ειδικές εκδόσεις του Android που θα αναπτύξουν οι δύο εταιρείες, θα λειτουργούν οι κύριες οθόνες αφής των αυτοκινήτων καθώς και τα ψηφιακά ταμπλό, πίσω από το τιμόνι. Οι ήδη διαθέσιμες εφαρμογές του Android Auto θα εμπλουτισθούν με νέες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα με το Google Assistant.

 

Την ίδια στιγμή το Android θα ελεγχει άλλες βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως τον κλιματισμό, τη ρύθμιση του καθίσματος, ή το άνοιγμα και το κλείσιμο των τζαμιών.

 

Η Volvo θα ενσωματώσει μέσα σε δύο χρόνια το νέο σύστημα infotainment σε νέα μοντέλα της, ενώ η Audi σχεδιάζει να επιδείξει τη δική της πρόταση σε μία πιλοτική έκδοση του νέου Audi Q8 Sport.

 

Link.png Site: Verge