Ανέβηκε στο Android Market η εφαρμογή myeBooks Mobile του myeBooks.gr. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα για αγορά και ανάγνωση ebooks σε ePUB και PDF από το myeBooks.gr, αλλά και ανάγνωση των ebooks σε ePUB και PDF που έχουν Adobe DRM και έχουν αγοραστεί από άλλα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, καθώς και όσων ebooks σε αυτές τις δύο μορφές έχουμε στον υπολογιστή μας και θέλουμε να τα περάσουμε σε ένα tablet PC ή ένα smartphone που τρέχει Android. Η εφαρμογή είναι δωρεάν.

 

Η εφαρμογή του myeBooks.gr μας δίνει τη δυνατότητα να αγοράζουμε και να κατεβάζουμε απευθείας τα ebooks του μέσα από την εφαρμογή, αλλά και να περνάμε και όσα ebooks σε PDF ή ePUB έχουν κλείδωμα Adobe DRM. Πρακτικά αυτό σημαίνει όλα τα ebooks από τα βιβλιοπωλεία που κλειδώνουν τα ebooks τους εκτός από τα iBookstore, Amazon και Barnes & Noble, καθώς και από βιβλιοπωλεία και εκδότες που δεν κλειδώνουν τα ebooks τους ή δικά μας αρχεία.

 

android2.png

 

Φιλοδοξία του myeBooks.gr είναι η εφαρμογή του να αποτελέσει βασική εφαρμογή για την ανάγνωση e-books στις συσκευές Android όχι μόνο για τα δικά του e-books αλλά και όχι μόνο για τους ελληνόφωνους αναγνώστες, καθώς το μενού της είναι στα αγγλικά.

 

Οι εφαρμογές myeBooks Mobile και Aldiko είναι οι μόνες για συσκευές με Android που επιτρέπουν την αγορά και την ανάγνωση κλειδωμένων eboοks με Adobe DRM χωρίς τη μεσολάβηση υπολογιστή. Ανέβηκαν την ίδια ημέρα και είναι αξιοσημείωτο ότι η μία προέρχεται από ελληνική εταιρεία, κάτι σπάνιο για το χώρο της πληροφορικής.

 

Source.png Πηγή: Ηλεκτρονικός Αναγνώστης