Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το στρατόπεδο της Google, φαίνεται ότι οι εκδόσεις Android 4.1 και 4.2, γνωστές υπό την κωδική ονομασία "Jelly Bean" κατάφεραν να αυξήσουν κατά 10% το ποσοστό των συσκευών στις οποίες είναι εγκατεστημένες.

Συγκεκριμένα η έκδοση Android 4.1 αύξησε το ποσοστό χρήσης της κατά 9% ενώ η αύξηση της 4.2 έκδοσης φαίνεται να κυμαίνεται στο 1.2%. Η πρώτη προοριζόταν κυρίως για τις συσκευές One X και Galaxy S III, με την τελευταία να συναντάται κυρίως στη σειρά Nexus. Το ενδιαφέρον σε αυτά τα στατιστικά στοιχεία, είναι ότι αν λάβουμε υπόψη το μερίδιο αγοράς μόνο της Jelly Bean, τότε θα διαπιστώναμε ότι αυτό ξεπερνά το συνολικό μερίδιο αγοράς που κατέχουν τα Windows Phone της Microsoft.

 

Παγκοσμίως υπάρχουν περίπου 125 εκ. Android συσκευές, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η Jelly Bean έχει εγκατασταθεί σε 12.5 εκ. από αυτές. Σε αντίθεση τα Windows Phones έχουν εγκατασταθεί σε μόλις 5-6 εκ. Γεγονός είναι ότι η Google και οι Android OEMs είναι εμφανώς αρκετά φειδωλοί στην διάθεση ενημερώσεων για τις συσκευές τους, κάτι το οποίο άλλωστε φαίνεται και από το γεγονός ότι το 47% των συσκευών τρέχουν ακόμη την έκδοση Gingerbread, μια έκδοση του Android που είχε παρουσιαστεί το 2011.

 

Link.png Site: ']neowin.net

Link.png Site: http://developer.android.com/about/dashboards/index.html']Ανακοίνωση Google