Το Android Go έδωσε την δυνατότητα στους κατασκευαστές smartphones να προσφέρουν οικονομικότερες συσκευές στους χρήστες, που όμως θα έπρεπε να συμβιβαστούν με χαμηλότερη «απόκριση» και ενδεχομένως και με μέτρια ασφάλεια.

Η Google με την έκδοση Android 10 Go θέλει να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα και για αυτό ανακοίνωσε την έκδοση Android 10 Go. Η «κομμένη» έκδοση του Android 10 εστιάζει στην ταχύτητα, προσφέροντας ταχύτερη και περισσότερο memory-efficient εναλλαγή μεταξύ των apps καθώς και ταχύτερη εκκίνηση των apps κατά 10% σε σχέση με το Android 9 Go. Για κάποιους ωστόσο, ακόμα σημαντικότερη είναι η προστασία δεδομένων που προσφέρει η έκδοση Android 10 Go.

Η τελευταία περιλαμβάνει το νέο σύστημα κρυπτογράφησης Adiantum που προστατεύει τα δεδομένα χωρίς να περιορίζει την απόδοση και χωρίς να απαιτεί εξειδικευμένο hardware. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης, δεν θα αισθάνεται λιγότερο ασφάλεια για τα δεδομένα του επειδή αγόρασε μία οικονομική, entry-level συσκευή.

Η εταιρεία επίσης επισήμανε ότι τα πρόσφατα app updates παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Έτσι, το Google Go έχει ένα χαρακτηριστικό read-aloud που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη καθώς και οπτική αναζήτηση Lens ενώ το Gallery Go χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την οργάνωση των φωτογραφιών. Το YouTube Go επίσης βοηθάει σημαντικά στην βελτίωση της απόδοσης αλλά και στην μείωση της κατανάλωσης δεδομένων. Οι πρώτες συσκευές που βασίζονται στην έκδοση Android 10 Go θα κάνουν την εμφάνιση τους στο τέλος του Φθινόπωρου.

Go.png.9325ebfe0ac1d66b00e667b2d519d827.png

Engadget

  • Like 2
  • Thanks 1