Για τη σύνδεση του τηλεφώνου με το σύστημα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου, θα πρέπει το τηλέφωνο να υποστηρίζει Wi-Fi 5GHz.

Με την κυκλοφορία του Android 11, η λίστα των τηλεφώνων που θα μπορούν να χρησιμοποιούν ασύρματα τις λειτουργίες Android Auto θα μεγάλώσει σημαντικά. Η Google ενημέρωσε τη σελίδα Συχνών Ερωτήσεων του Android Auto για να προσθέσει ότι σχεδόν όλες οι συσκευές που θα διαθέτουν το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα της εταιρίας θα έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με τα συμβατά συστήματα ψυχαγωγίας αυτοκινήτων χωρίς καλώδιο.

Η ενημερωμένη σελίδα αναφέρει επίσης ότι το τηλέφωνο θα πρέπει να υποστηρίζει ασύρματη δικτύωση Wi-Fi 5GHz για να λειτουργεί η ασύρματη σύνδεση Android Auto. Τα περισσότερα σύγχρονα smartphones ήδη υποστηρίζουν Wi-Fi 5GHz, αν και υπάρχουν αρκετά παλαιότερης τεχνολογίας mid-range smartphones τα οποία συνδέονται μόνο σε Wi-Fi 2.4GHz.

Η Google ξεκίνησε την ασύρματη λειτουργία για το Android Auto από το 2018, αλλά η υποστήριξη ήταν αρκετά περιορισμένη. Εκτός από το γεγονός ότι το ίδιο το αυτοκίνητο πρέπει να υποστήριζει ασύρματη συνδεσιμότητα με το σύστημα ψυχαγωγίας, ο χρήστης θα έπρεπε και αυτός με τη σειρά του να διαθέτει ένα συμβατό τηλέφωνο. Μόνο οι κάτοχοι Pixel και Nexus μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία, όταν αυτή έγινε αρχικά διαθέσιμη, αν και η Samsung κυκλοφόρησε μία ενημέρωση πέρυσι που έδωσε την ίδια λειτουργία σχεδόν σε όλες τις κορυφαίες συσκευές της. Αυτή τη στιγμή, μόνο λίγα αυτοκίνητα προσφέρουν ασύρματη υποστήριξη Android Auto, με τη Ford και τη BMW να έχουν ήδη προβεί σε ενημερώσεις των αυτοκινήτων τους από πέρυσι.