Η ενημέρωση θα γίνει διαθέσιμη αργότερα φέτος.

Η Samsung, η Lenovo και η Microsoft είναι οι πρώτοι κατασκευαστές συσκευών που δεσμεύτηκαν να διαθέσουν το Android 12L, τη νέα έκδοση του Android που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία χρήσης σε tablets και αναδιπλούμενες συσκευές. Ο Αντιπρόεδρος Μηχανικής της Google για το Android, Andrei Popescu, ανακοίνωσε τα νέα σε μια τελευταία δημοσίευσή του, αναφέροντας ότι το Android 12L θα βρίσκεται σε συσκευές τριών εταιρειών μέσα στο έτος.

Η Lenovo δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το tablet P12 Pro μπορεί ήδη να τρέξει μια beta έκδοση του Android 12L. Δεν είναι σαφές ποιες ακριβώς συσκευές από τις άλλες δύο εταιρείες θα λάβουν την ενημέρωση, πιθανώς το Surface Duo 2 της Microsoft να είναι μία από αυτές, ενώ και αρκετά tablets Samsung Galaxy Tab και smartphones Z Fold θα μπορούσαν ενδεχομένως να επωφεληθούν από το νέο λειτουργικό σύστημα.

1._Notification_shade.png.9b0c648068c7f39548d2d983ebdbb9cf.png

Το Android 12L έχει διάφορες δυνατότητες που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν καλύτερη χρήση των μεγαλύτερων οθονών. Υπάρχει μια νέα σκίαση στις ειδοποιήσεις που διαχωρίζει τα quick tiles και τις ειδοποιήσεις σε ξεχωριστές στήλες, μια διάταξη δύο στηλών για τις ρυθμίσεις και τη διαδικασία ρύθμισης και μια γραμμή εργασιών που επιτρέπει στον χρήστη να επιλέγει εφαρμογές και να τις τρέχει τη μία δίπλα στην άλλη. Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται πώς θα λειτουργεί η γραμμή εργασιών (taskbar).

googif.gif.7b5513e1c6f6095289e959c5f0876be8.gif

Το Android 12L είναι μια αποκλειστική έκδοση του Android που θα διατίθεται μόνο σε ορισμένα tablet και αναδιπλούμενες συσκευές, αλλά φαίνεται ότι οι μελλοντικές κύριες εκδόσεις Android θα περιλαμβάνουν βελτιώσεις που αφορούν το UI. Ο Popescu αναφέρει:

Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε περισσότερες δυνατότητες και λειτουργίες για να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις συσκευές σας που διαθέτουν μεγαλύτερη οθόνη στο Android 13 και μετά.