Αν και πήρε 13 ολόκληρες εκδόσεις, τελικά η πολυπόθητη λειτουργία είναι εδώ.

Καθώς κυκλοφόρησε ακόμη μία preview έκδοση για προγραμματιστές του Android 13, η Google ανακοίνωσε ότι παρουσιάζει επιτέλους έναν τρόπο διαχείρισης των νέων ειδοποιήσεων όπου ο χρήστης θα δίνει τη συγκατάθεσή του πριν αυτές εμφανιστούν. Κάθε φορά που ο χρήστης θα ανοίγει για πρώτη φορά μία εφαρμογή, θα εμφανίζεται ένα μήνυμα που θα του ζητά να εγκρίνει ή να απορρίψει τυχόν μελλοντικές ειδοποιήσεις από την εφαρμογή.

Πρόκειται για μία δυνατότητα που υπάρχει στις συσκευές της Apple από το 2010 με το iOS 4, επομένως είναι καλό να βλέπουμε το Android να καλύπτει μια λειτουργία που οι χρήστες τη ζητούν για πάνω από μια δεκαετία, αν και είναι περίεργο που η Google άργησε τόσο πολύ. Σε γενικές γραμμές, η Google θέλει να παίρνει το χρόνο της καθώς αναπτύσσει το Android και η έγκριση/απόρριψη των ειδοποιήσεων είναι η πιο πρόσφατη λειτουργία σε μια μακρά λίστα που περιλαμβάνει κι άλλες λειτουργίες που επιθυμούν οι χρήστες να δουν στο μέλλον.

Για χρόνια, οι χρήστες ήθελαν η Google να προσφέρει επίσημα Θέματα (Themes) και έναν τρόπο να αλλάξουν τον συνδυασμό χρωμάτων στο Android που θα αυτά θα προσαρμόζονταν στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν κάθε μέρα. Ενώ το Android 12 το έφερε αυτό με τη σχεδίαση Material You, υπάρχει αρκετός χώρος για βελτιώσεις, καθώς τα κουμπιά και τα μενού φαίνονται μεγαλύτερα από ό, τι χρειάζεται. Έτσι, όσον αφορά το πώς φαίνονται οι ειδοποιήσεις με αυτά τα νέα θέματα, αυτές είναι τεράστιες και δεν είναι οπτικά φιλικές, ειδικά αν ο χρήστης επιλέξει το θέμα με το πράσινο χρώμα.

Αλλά χάρη στο Android 13, φαίνεται ότι έρχονται περισσότερες βελτιώσεις στα θέματα. Σε συνδυασμό με τη λειτουργία απόκρυψης ειδοποιήσεων των νέων εφαρμογών, η 13η έκδοση θα μπορούσε να ικανοποιήσει παλιούς και νέους χρήστες που αποφεύγουν να ενημερώνουν τα τηλέφωνά τους.