Η καθημερινότητα των οδηγών γίνεται λίγο πιο εύκολη.

Η Google πρόσθεσε υποστήριξη Dual-SIM στα Pixel smartphones το 2019 με την κυκλοφορία του Android 10. Ωστόσο, πέρασαν δύο χρόνια μέχρι η εταιρεία να ανακοινώσει την υποστήριξη πολλαπλών SIM και στο Android Auto. Λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση, φαίνεται πως η νέα αυτή λειτουργία έρχεται σταδιακά στους Android Auto χρήστες.

Αν ο χρήστης έχει δύο κάρτες SIM στο κινητό του, θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει την κάρτα SIM που θέλει να πραγματοποιήσει την κλήση όταν χρησιμοποιεί το Android Auto. Προηγουμένως, το Android Auto χρησιμοποιούσε από προεπιλογή τη βασική κάρτα SIM για τις κλήσεις. Η κυκλοφορία φαίνεται να είναι σταδιακή από τη Google, με έναν χρήστη του Reddit να εντοπίζει τη νέα λειτουργία ως μέρος της beta έκδοσης 7.1.614554.

Για ορισμένους χρήστες, η ίδια έκδοση εμφανίζεται ως η τελευταία έκδοση του Android Auto στο Play Store. Σε κάθε περίπτωση, είναι πλέον μόνο θέμα χρόνου ούτως ώστε το Android Auto αποκτήσει υποστήριξη διπλής κάρτας SIM. Πάντως, οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν να εγκαταστήσουν τυχόν ενημερώσεις στην εφαρμογή τους για να εξακριβώσουν αν έχει προστεθεί η λειτουργία ή όχι.

Τα περισσότερα πλέον Android smartphone που πωλούνται σήμερα διαθέτουν είτε δύο υποδοχές κάρτας SIM ή υποστηρίζουν eSIM για να υποστηρίξουν τη λειτουργία Dual-SIM. Δεδομένου του πόσο δημοφιλές έχει γίνει το Android Auto τα τελευταία χρόνια, ήταν καιρός η Google να προσθέσει αυτήν τη δυνατότητα.

  • Like 1