Οι developers της αμερικανικής εταιρείας Tendigi έχουν αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι αρέσκονται στις ανορθόδοξες προσεγγίσεις, όσον αφορά τη χρήση και εγκατάσταση λειτουργικών συστημάτων, τρέχοντας WIndows 95 σε ένα Apple Watch.

Αυτή τη φορά, ο Nick Lee (συνέταιρος και CTO της Tendigi) απoφάσισε να δημιουργήσει μία πλατφόρμα, με τη βοήθεια της οποίας θα έτρεχε Android σε ένα iPhone, χρησιμοποιώντας προσιτό hardware και μία ειδικά τροποποιημένη έκδοση του Android Open Source Project (AOSP).

 

O Nick αποφάσισε αρχικά να χρησιμοποιήσει ένα LG Nexus 5 "γεφυρώνοντας" τις δύο συσκευές και κλωνάροντας την εικόνα της πρώτης σε ένα iPhone, μέσω TCP σύνδεσης και ενός daemon (screenstreamer) το οποίο έγραψε ο ίδιος. Αφού διαπίστωσε ότι το εγχείρημα του είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, φρόντισε να προμηθευτεί μία πλακέτα (Lemaker HiKey) ικανή να αντέξει τον επεξεργαστικό φόρτο του Android 6.0.1 Marshmallow.

 

Η πλακέτα, εφοδιασμένη με οκτώ 64-bit ARM Cortex-A53 πυρήνες και συνοδευόμενη από μία μπαταρία λιθίου 650 mAh, τοποθετήθηκε μέσα στην θήκη και από εκεί συνδέθηκε κατάλληλα, προβάλλοντας την εικόνα του λειτουργικού της στην διπλανή iOS συσκευή - ενώ παράλληλα, για ευνόητους λόγους, διατηρήθηκε και η προσβασιμότητα στην υποδοχή HDMI, στην κάρτα microSD και στη θύρα USB.

 

 

Link.png Site: Engadget