Αν και η Google με το λογισμικό της υποστηρίζει έμπρακτα όσους κατασκευαστές κυκλοφορούν συσκευές που έχουν οθόνες με "notch", είναι αποφασισμένη να θέσει ένα όριο στον αριθμό των… εγκοπών που μπορούν να έχουν στην οθόνη τους.

Έτσι, η εταιρεία δεν παρέλειψε να γνωστοποιήσει πρόσφατα στους κατασκευαστές ότι κάθε οθόνη μπορεί να διαθέτει εγκοπές μόνο στη πάνω ή στη κάτω πλευρά της και πως καθεμία πλευρά μπορεί να διαθέτει από μία εγκοπή. Επειδή το Android είναι ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτού πηγαίου κώδικα, η Google δεν μπορεί να σταματήσει πραγματικά κάποιον κατασκευαστή από το να παρουσιάσει μία συσκευή με δύο ή τρεις εγκοπές ή περισσότερες ωστόσο κάτι τέτοιο ενδεχομένως να έβαζε σε κίνδυνο την σχέση του με την εταιρεία που έχει τα κεντρικά της στο Palo Alto, στην California.  

Για την ώρα δεν έχουμε δει συσκευές με οθόνες που να διαθέτουν περισσότερες από μία εγκοπές, έτσι η νέα αυτή οδηγία της Google ενδέχεται να λειτουργεί προληπτικά και αποτρεπτικά, προτού εμφανιστεί κάποιος κατασκευαστής με κάποιο τερατούργημα που θα διαθέτει από μία εγκοπή ή notch σε κάθε πλευρά. Περισσότερα από 16 κινητά με Android και από 11 κατασκευαστές έχουν ήδη κυκλοφορήσει εξοπλισμένα με οθόνες που διαθέτουν διάφορων μεγεθών εγκοπές, και όπως λέει η Google, θα κυκλοφορήσουν ακόμα περισσότερες παρόμοιες συσκευές. Είναι πολύ πιθανό ότι η επόμενη έκδοση του Pixel XL της Google να έχει μια τέτοια εγκοπή για παράδειγμα.

Η οδηγία της Google αφορά στο να εξασφαλίσει τη σωστή απεικόνιση και λειτουργία των εφαρμογών. Το Android P θα προσφέρει την απαραίτητη ευελιξία στους προγραμματιστές να “περικλείουν” τις εφαρμογές τους γύρω από τις εγκοπές ή να τις αγνοούν.

1729523925_AndroidNotches.jpg.dd0839f5ca013d5ec9c4fc947b7e2546.jpg

Engadget