Μέχρι σήμερα, οι κατασκευαστές συσκευών Android που ήθελαν να ενσωματώσουν αναγνώριση προσώπου στις συσκευές τους, θα έπρεπε είτε να αναπτύξουν τις δικές του ασφαλείς λύσεις είτε να χρησιμοποιήσουν κάποια τεχνολογία απλής ανίχνευσης του προσώπου, που θα μπορούσε να «ξεγελαστεί» με τη χρήση μίας φωτογραφίας.

Στο XDA Developers Forum ανακάλυψαν ωστόσο κώδικα σε μία πρώιμη έκδοση του Android Q που υποδεικνύει «native» υποστήριξη για hardware-based face recognition.

Το χαρακτηριστικό δεν θα χρησιμοποιείται μόνο για το ξεκλείδωμα της συσκευής, αλλά θα επιτρέπει στον χρήστη να προχωράει σε αγορές ή να συνδέεται σε εφαρμογές. Θα είναι από ότι φαίνεται κάτι παρόμοιο με το σύστημα αναγνώρισης προσώπου Face ID της Apple, αλλά ενδεχομένως θα προσφέρει περισσότερη ευελιξία.

Παρά την ανακάλυψη του κώδικα, δεν είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα καταλήξει και στην τελική έκδοση του Android Q, που αναμένεται να την δούμε προς τα τέλη του καλοκαιριού. Αν τελικά βρίσκεται ωστόσο στην τελική έκδοση, θα μπορούσε να επεκτείνει την διαθεσιμότητα της ασφαλούς αναγνώρισης προσώπου στις Android-powered συσκευές, αφού όπως είναι φυσικό, οι κατασκευαστές smartphone δεν έχουν πάντοτε τους πόρους για να επενδύσουν σε κάποια custom-made βιομετρική τεχνολογία.

Λογικά, θα μάθουμε περισσότερα για την «native» υποστήριξη της ασφαλούς τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου της Google στο συνέδριο Google I/O 2019 που θα πραγματοποιηθεί στις 7 με 9 Μαΐου του 2019 στο Shoreline Amphitheatre.

Engadget

  • Sad 1