Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ασφαλείας CheckPoint, το malware HummingBad έχει μολύνει σχεδόν 85 εκατομμύρια Android συσκευές και συνεχίζει σταθερά τη διείσδυση του, αποφέροντας στους δημιουργούς του περίπου 4.000.000 δολάρια το χρόνο.

Πίσω από το κακόβουλο αυτό λογισμικό κρύβεται μία καλοστημένη επιχείρηση - με τη συνδρομή 25 υπαλλήλων - και ενώ οι περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται το HummingBad εντοπίζονται στην Ασία και την Ινδία, περίπου 250.000+ μολυσμένες συσκευές έχουν εντοπιστεί και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Το HummingBad, το οποίο είναι συμβατό με όλες τις εκδόσεις Android, ευθύνεται για την αναπαραγωγή περίπου 20 εκατομμυρίων διαφημιστικών μηνυμάτων και την εγκατάσταση 50.000 εφαρμογών ημερησίως, εκ των οποίων κάποιες θα μπορούσαν να μετατρέψουν τη συσκευή σας σε ένα πρώτης τάξεως botnet.

 

Μέθοδοι, σχετικά με την ασφαλή αφαίρεση του, δεν έχουν ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής, με την CheckPoint να προτείνει στους χρήστες να μην εγκαθιστούν εφαρμογές από ηλεκτρονικά καταστήματα που δεν γνωρίζουν και να εξετάζουν προσεκτικά τα reviews των προηγούμενων χρηστών, διαπιστώνοντας αν η εφαρμογή παραδίδει το αποτέλεσμα που υπόσχεται.

 

Link.png Site: 9to5Google