Η Google προχώρησε σε διόρθωση σημαντικού προβλήματος που προκάλεσε αναβάθμιση του Android System WebView, με χρήστες να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια σειρά από εφαρμογές στο smartphone τους.

Το πρόβλημα παραμένει για όσους δεν προχωρήσουν σε ενημέρωση του Android System WebView (ver. 89.0.4389.105) και του Google Chrome μέσα από το Play Store προκειμένου να εγκατασταθούν οι διορθωμένες εκδόσεις. Το bug επηρέασε μια σειρά από δημοφιλείς εφαρμογές όπως Gmail, Google, Yahoo Mail και πολλές άλλες που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη βιβλιοθήκη της πλατφόρμας, με συνεχή «κρασαρίσματα». Μια προσωρινή λύση που βρήκαν αρκετοί χρήστες ήταν η απεγκατάσταση του WebView και της τελευταίας ενημέρωσης, κάτι που πρότεινε και η Samsung στους κατόχους των δικών της κινητών. Το WebView επιτρέπει σε εφαρμογές να εμφανίσουν περιεχόμενο από ιστοσελίδες χωρίς ο χρήστης να χρειαστεί να βγει από αυτές. 

Με βάση τις οδηγίες, αν η ενημέρωση μέσω Play Store δεν λύσει το πρόβλημα, ο χρήστης μπορεί να απεγκαταστήσει προσωρινά το Android System WebView αφού το εντοπίσει στη λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών ακολουθώντας τη διαδρομή Google Play Store > My Apps & Games > Installed. 

 

  • Like 1