Το οικείο εικονίδιο του μικροφώνου στη γραμμή αναζήτησης της Google σύντομα θα αποτελεί παρελθόν σύμφωνα με ορισμένες πρόσφατες αλλαγές που παρατήρησαν στο 9to5Google.

Σε ορισμένα κινητά, το παλιό «Voice Search» της Google (μέσω του Google app, του Search bar widget κ.ά) με την προτροπή «Say, “Hey Google”» έχει αντικατασταθεί από το λογότυπο με τις τέσσερις τελείες του Google Assistant και τον όρο «Ask your Assistant».

Πρόκειται για κάτι παρόμοιο με αυτό που υπήρχε στο κάτω μέρος του Pixel launcher. Εξακολουθεί να εμφανίζει το ίδιο περιβάλλον χρήσης με προηγουμένως, αλλά η αναζήτηση τώρα πραγματοποιείται από τον Assistant ενώ τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε μία slide-up κάρτα.

G.jpg.109e646386b22eec3c418032268dc8b4.jpg

Το Voice Search υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό σε διάφορες μορφές, και λειτουργεί σε περισσότερες γλώσσες από τον Assistant. Η Google όμως από ότι φαίνεται, επιθυμεί οι χρήστες να αρχίσουν να εξοικειώνονται με τον Assistant -όσο το δυνατόν ταχύτερα- ώστε να απολαμβάνουν την ίδια εμπειρία χρήσης σε όλες τις συσκευές, είτε πρόκειται για έξυπνα ηχεία, είτε για smartphones κ.α. Η αλλαγή παρατηρείται μέχρι στιγμής σε λίγες συσκευές, ωστόσο μελλοντικά πρόκειται να τη δούμε να καταφτάνει σταδιακά και στις υπόλοιπες.  

9to5Google

  • Like 1