Ένα caller ID που «μιλάει».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 9to5Google, η Google ήδη έχει αρχίσει να κάνει διαθέσιμη σε ορισμένους χρήστες μια νέα λειτουργία για την εφαρμογή Google Phone που θα ανακοινώνει ποιος καλεί όταν χτυπά το τηλέφωνο. Όπως αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα, ο χρήστης θα μπορεί να ορίσει αν θέλει η εφαρμογή να ανακοινώνει την ταυτότητα του αριθμού που καλεί, όταν το τηλέφωνο χτυπά, όταν φορά μόνο ακουστικά ή ποτέ.

Το iOS έχει μια παρόμοια λειτουργία για αρκετό καιρό και φαίνεται ότι η έκδοση της Google λειτουργεί με περίπου τον ίδιο τρόπο όπως η εφαρμογή της Apple. Εκτός του ότι αρκετοί χρήστες βρίσκουν χρήσιμη τη συγκεκριμένη λειτουργία στα iPhone, αφού μπορούν να γνωρίζουν ποιος καλεί χωρίς να κοιτάξουν την οθόνη, είναι επίσης μία εξαιρετική δυνατότητα για άτομα με προβλήματα όρασης να γνωρίζουν ευκολότερα ποιος τους καλεί.

Παρά το γεγονός ότι φαίνεται ένα αρκετά στοιχειώδες χαρακτηριστικό, θα είναι αναμφίβολα μία μεγάλη προσθήκη που περίμεναν πολλοί άνθρωποι. Άλλοι OEM κατασκευαστές έχουν δώσει τις δικές τους εναλλακτικές λύσεις, αλλά δεδομένου ότι η εφαρμογή Google Phone έχει διατεθεί σε όλες τις συσκευές Android και αρχίζει να γίνεται αυτή η προεπιλεγμένη εφαρμογή κλήσεων για πολλά τηλέφωνα Android, είναι μια σημαντική νέα προσθήκη.

Για την ενεργοποίηση της νέας δυνατότητας (αν αυτή έχει γίνει διαθέσιμη), ο χρήστης αφού μεταβεί στην εφαρμογή Google Phone, πρέπει να πατήσει στις Ρυθμίσεις και έπειτα στο Caller ID Announcement (Ανακοίνωση Αναγνώρισης Κλήσεων). Σε συνδυασμό με τις επιλογές αποκλεισμού αλλά και τη δυνατότητα Call Screening που έχει ήδη παρουσιάσει η Google, αυτή η νέα λειτουργία θα βοηθήσει τους χρήστες να διαχειριστούν ανεπιθύμητες κλήσεις με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια.

  • Thanks 1