Η Google ενημέρωσε πρόσφατα την πολιτική της σχετικά με την ανάπτυξη εφαρμογών, και όσον αφορά το περιεχόμενό για παιδιά, για ενήλικες, για την βία, για τις διακρίσεις αλλά και για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Επιπλέον η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι θα αποκλειστούν οι επαναλαμβανόμενες εφαρμογές .Σύμφωνα με τις αλλαγές στην πολιτική της Google, τα apps που "απευθύνονται σε παιδιά αλλά περιέχουν θέματα για ενήλικες" δεν θα επιτρέπονται πλέον στο Play Store. Οι εφαρμογές επίσης που περιέχουν περιεχόμενο αποκλειστικά για ενήλικες θα αποκλείονται. Το ίδιο θα συμβαίνει και με τα apps που περιέχουν μίσος εναντίον ατόμων ή ομάδων ατόμων εξαιτίας της φυλής ή άλλων χαρακτηριστικών.

Από το Google Play Store επίσης αποκλείονται όλες οι εφαρμογές εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, που υπήρχαν σε αφθονία, όπως οι MinerGate, Crypto Miner ή NeoNeonMiner.

Πολλοί χρήστες επίσης θα χαρούν όταν μάθουνε ότι θα αποκλείονται εφαρμογές που επαναλαμβάνονται. Έτσι, οι developers δεν θα μπορούν πλέον να υποβάλλουν στο Google Play Store εφαρμογές που προσφέρουν "παρόμοιο περιεχόμενο και εμπειρία χρήσης", ή "εφαρμογές που δημιουργούνται από αυτοματοποιημένα εργαλεία, υπηρεσίες wizard ή βασίζονται σε templates".

GSMArena