Η Google θέλει οι χρήστες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το σχεδόν 10 χρόνων Android Jelly Bean καθώς η εταιρεία σταματά την υποστήριξη των Play υπηρεσιών της σε αυτήν την έκδοση του λειτουργικού της συστήματος.

Το Android Jelly Bean κυκλοφόρησε το 2012, την εποχή που ακόμη τα Windows Phones υπήρχαν στην αγορά και αποτελούσαν μία εναλλακτική λύση smartphone. Πλέον 2021, μάλλον ήρθε η ώρα οι χρήστες που έχουν ξεμείνει σε εκείνη την εποχή να αναβαθμίσουν το τηλέφωνό τους. Όπως ανακοίνωσε η Google, η εταιρεία θα σταματήσει την υποστήριξη των Play υπηρεσιών της σε όλες τις Jelly Bean συσκευές τον επόμενο μήνα.

Τον Αύγουστο, η Google θα ενημερώσει για τελευταία φορά το APK Play Services με την έκδοση 21.30.99. Η τελευταία φορά που οι Jelly Bean συσκευές θα δουν μια ενημέρωση και αυτό αφορά όλες τις εκδόσεις Android 4.1, 4.2 και 4.3.

Η Google υπολογίζει το ποσοστό Android χρηστών που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το Jelly Bean ότι είναι μικρότερο του 1%, οπότε αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει ένα πολύ μικρό αριθμό χρηστών. Όποιος χρήστης θέλει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη συσκευή Jelly Bean θα μπορεί να το κάνει αφού αυτή θα λειτουργεί κανονικά. Ωστόσο, κάποιες εφαρμογές ίσως να μην τρέχουν σωστά ενώ κάποιες άλλες μπορεί και καθόλου. Επίσης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στο μέλλον να προκύψουν και ζητήματα ασφαλείας αφού δεν θα λαμβάνει ενημερώσεις.

  • Thanks 1