Εδώ και πολλούς μήνες ακούμε και διαβάζουμε φήμες ότι η Google αναμένεται μελλοντικά να ενοποιήσει/ συγχωνεύσει τα δύο λειτουργικά συστήματα της εταιρείας, το Chrome OS και το Android.

Με τα Android apps να τρέχουν σε Chromebooks, δεν ήταν λίγοι εκείνου που σκέφτηκαν, βοηθώντας να εξαπλωθούν οι φήμες, ότι η Google θα στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση. Από ότι φαίνεται ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει τέτοιες προθέσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο Αντιπρόεδρος της Google για τα τμήματα Android, Chrome OS και Play, Hiroshi Lockheimer διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που σχετίζονται με την ενοποίηση των λειτουργικών συστημάτων Android και Chrome OS.

 

“Για μας, δεν έχει νόημα η ενοποίηση” (του Chrome OS με το Android) είπε ο Hiroshi Lockheimer και συμπλήρωσε: “Και τα δύο είναι επιτυχημένα. Απλώς επιθυμούμε να εξασφαλίσουμε ότι κάθε πλευρά επωφελείται από τα πλεονεκτήματα της άλλης”.

 

Ο Hiroshi Lockheimer αναφέρθηκε σε ορισμένες πτυχές των πλατφορμών που μοιράζονται μεταξύ τους, όπως είναι τα apps του Android apps ή τα seamless updates του Chrome OS στο Android Nougat, ωστόσο απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι οι δύο πλατφόρμες πρόκειται να γίνουν μία. “Θα δείτε και άλλα τέτοια πράγματα να γίνονται, αφού βρισκόμαστε κατά κάποιο τρόπο σε φάση “μπολιάσματος”, αλλά δεν μιλάμε για συγχώνευση” κατέληξε.

 

Link.png Site: Android Authority