Μία από τις πιο ξεχωριστές λειτουργίες του Android 12 θα καταφθάσει σε ακόμη περισσότερες συσκευές

Το Material You του Android 12, επιτρέπει τη δυναμική αλλαγή χρώματος ανάλογα με το χρώμα του φόντου της συσκευής και είναι μία από τις πιο ξεχωριστές λειτουργίες που είδαμε με το Android 12. Και πλέον όπως επιβεβαίωση η Google, συσκευές από Samsung, OnePlus, Oppo, Vivo, Realme, Xiaomi, Tecno και άλλες κατασκευάστριες εταιρείες, θα λάβουν τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Για την ώρα, η δυναμική αλλαγή χρώματος είναι διαθέσιμη κυρίως σε Pixel συσκευές, με τις Samsung και Xiaomi να παρουσιάζουν επίσης τις θεματικές αλλαγές. Δεδομένου όμως των διαφορετικών OEΜ εκδόσεων, φαίνεται πως χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη για να προστεθεί η λειτουργία αυτή σε ακόμη περισσότερες συσκευές.

Όπως είπες και ο Rohan Shah της Google, "με περισσότερες Android 12 συσκευές να διατίθενται στους ερχόμενους μήνες, συνεργαζόμαστε με τους OEΜ συνεργάτες μας για να είμαστε σίγουροι πως βασικά API σχεδιασμού, ειδικά του δυναμικού χρωματισμού, λειτουργούν σταθερά στο Android οικοσύστημα ώστε οι προγραμματιστές να είναι ανέμελοι και οι χρήστες να επωφεληθούν από μια συνεκτική εμπειρία".

android-12-color.jpg

Αν και το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια αναμενόμενη ημερομηνία μπορεί να απογοητεύσει μερικούς, το Android 12 είχε μια από τις δυσκολότερες κυκλοφορίες τα τελευταία χρόνια, οπότε το γεγονός ότι Google και OEM συνεργάτες θα πάρουν τον χρόνο τους για να λειτουργεί σωστά, είναι καλό για τους τελικούς χρήστες.

Τέλος, η ανακοίνωση της Google έρχεται μετά από άρθρο του Android Police, όπου γινόταν λόγος για αναγκαστική χρήση της δυναμικής αλλαγής χρώματος σε συσκευές που θα λάβουν Android 12. Όπως ανέφερε και το άρθρο, "σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της Google, η πηγή μας λέει πως από 14 Μαρτίου η Google θα απαιτεί νέα builds που θα αποστέλνονται για GMS πιστοποίηση (Google Mobile Services), θα πρέπει να υποστηρίζουν δυναμικά θέματα που πληρούν ορισμένες απαιτήσεις".