Η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται να κάνει τις φωτογραφίες σας ακόμη καλύτερες!

Η Google ετοιμάζεται να ενισχύσει περαιτέρω την εφαρμογή Photos στο Android. Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ψηφιακής εκδήλωσης για το Pixel 5, τη διαφορά έρχεται να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη. Συγκεκριμένα, αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης θα είναι σε θέση να βελτιώνουν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τις φωτογραφίες των χρηστών, χωρίς εκείνοι να χρειαστεί πρακτικά να κάνουν το παραμικρό. Φωτεινότητα, αντίθεση και εφέ θα προσαρμόζονται κατάλληλα αυτόματα, δημιουργώντας έτσι άκοπα το βέλτιστο αποτέλεσμα. Στα παραπάνω θα προστεθεί εν καιρώ και μία ακόμα λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης, το Portrait Light, το οποίο και θα προσαρμόζει τον φωτισμό και τις φωτοσκιάσεις σε μία εικόνα.

Επιπρόσθετα, για όσους αρέσκονται να προσαρμόζουν οι ίδιοι τις φωτογραφίες τους, έχει προσαρμοστεί εκ νέου ολόκληρο το περιβάλλον χρήστη σε ό,τι αφορά τα εργαλεία επεξεργασίας. Αυτά βρίσκονται πλέον στο κάτω μέρος της οθόνης υπό τη μορφή μπάρας- για ακόμα μεγαλύτερη λειτουργικότητα.

Τα φίλτρα Enhance και Color Pop αναμένεται να κάνουν πρώτα την εμφάνισή τους μέσα στους επόμενους μήνες, με το Portrait Light να ακολουθεί μέσα στη χρονιά. Σημειώστε ωστόσο ότι το τελευταίο θα απαιτεί Pixel 4a 5G ή Pixel 5 προκειμένου να τρέξει.