Μία σειρά από νέα χαρακτηριστικά έρχονται στο Android, συμπεριλαμβανομένων και νέων widgets για τα YouTube Music, Google Play Books και Google Photos. Επιπλέον, έρχονται νέα χαρακτηριστικά στο Android Auto καθώς και ενημερώσεις στα Google Assistant και Google Photos. Η Google έκανε γνωστές τις αλλαγές που ετοιμάζει μέσα από μία ανάρτηση στο επίσημο blog της.

Το σημαντικότερο, σχετικό με τα νέα αυτοκίνητα, χαρακτηριστικό που έρχεται είναι αυτό που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες Pixel 6, Pixel 6 Pro και της σειράς Samsung Galaxy S21 να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους σαν κλειδιά με «συμβατά οχήματα BMW» σε επιλεγμένες χώρες. H Google είχε κάνει γνωστό στο παρελθόν ότι εργάζεται σε ένα χαρακτηριστικό «κλειδί αυτοκινήτου» για το Android 12 και πως θα λειτουργούσε με τα αυτοκίνητα της BMW. Σήμερα, η Google λέει πως το χαρακτηριστικό θα διατεθεί για όλα «τα μοντέλα 2020 έως 2022 της BMW» ευελπιστώντας να προστεθεί υποστήριξη για περισσότερα μοντέλα με τον καιρό.

Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά που έρχονται για το Android Auto συμπεριλαμβάνεται η επιλογή να εκκινεί το φιλικό περιβάλλον χρήσης της Google μόλις συνδέεται κάποιο κινητό Android στο αυτοκίνητο, ένα νέο πλήκτρο αναπαραγωγής στην homescreen για την αναπαραγωγή μουσικής με «single tap», ένα νέο εικονίδιο αναζήτησης για τη γρήγορη εύρεση μουσικής καθώς και νέες επιλογές έξυπνων απαντήσεων σε μηνύματα κειμένου.

Επιπλέον, έρχονται νέα widgets για τις εφαρμογές YouTube Music, Google Play Books και Google Photos. Το YouTube Music widget προσφέρει πλήκτρα ελέγχου της αναπαραγωγής και πρόσβαση στα πιο πρόσφατα τραγούδια ενώ το widget για το Google Play Books προσφέρει συντομεύσεις για την βιβλιοθήκη του χρήστη. Το widget για το Google Photos που θα διατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης της απεικόνισης φωτογραφιών από επιλεγμένα άτομα ή κατοικίδια στην συλλογή φωτογραφιών του χρήστη.

Μαζί με τα παραπάνω έρχονται και τα χαρακτηριστικά Google Photos Memories και Family Bell με το πρώτο να δείχνει επιλεγμένες φωτογραφίες και βίντεο από εκδηλώσεις (π.χ. κάποια γιορτή) και το δεύτερο να αποτελεί ένα σύστημα υπενθυμίσεων που μπορεί να μεταδοθεί από έξυπνα ηχεία και έξυπνες οθόνες.

Τέλος, η Google παρείχε ενημέρωση για τη διάθεση του νέου χαρακτηριστικού permissions-reset σε παλαιότερα κινητά Android, το οποίο θα απενεργοποιεί τις ειδοποιήσεις από apps που έχουν να χρησιμοποιηθούν για αρκετό καιρό. Το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο σε συσκευές με Android 11 ή νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος και τώρα πρόκειται να επεκταθεί και σε συσκευές με Android 6 ή πιο σύγχρονη έκδοση από τον ερχόμενο μήνα.

 

  • Like 1