Η ανακοίνωση έγινε από τον Sameer Samat της Google στο πρόσφατο Google I/O 2021 event

Κατά τη διεξαγωγή του αποκλειστικά ψηφιακού Google I/O 2021 event, ο Sameer Samat της Google ανακοίνωσε πως αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν πάνω από 3 δισεκατομμύρια ενεργές Android συσκευές, έναν άκρως εντυπωσιακό αριθμό.

Αυτό μεταφράζεται σε 500 εκατομμύρια συσκευές επιπλέον από την τελευταία σχετική ανακοίνωση της εταιρείας στο Google I/O 2019 και 1 δισεκατομμύριο συσκευές από το 2017, όπου και ανακοινώθηκε ότι οι ενεργές συσκευές έφτασαν τα 2 δισεκατομμύρια. Ο αριθμός προέρχεται από το Google Play Store, το οποίο όμως δεν συνυπολογίζει Android συσκευές που χρησιμοποιούν διαφορετικά Store, όπως Amazon Fire και άλλες συσκευές που αποφεύγουν τη χρήση υπηρεσιών της Google. Πολύ γρήγορα μπορεί να καταλάβει κανείς πως ο πραγματικός αριθμός ενεργών συσκευών είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που ανακοίνωσε ο Sameer Samat.

android-3-billion-devices.png.cace42eb4b700a654e25cac2e1e71641.png

Βέβαια αυτό λειτουργεί και σαν σπόντα κατά της Apple, η οποία νωρίτερα στο έτος ανακοίνωσε πως υπάρχουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργές iPhone συσκευές, μόλις το 1/3 των Android συσκευών. Επίσης λειτουργεί και ως υπενθύμιση πως η Apple κυριαρχεί τις αγορές smartphones και tablet στη Β. Αμερική, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές του κόσμου επικρατούν οι Android συσκευές.

  • Like 1