Δεν πρόκειται για κάποια συνεργασία με την Microsoft, αλλά για μια αυτόνομη εφαρμογή που αναπτύσσει η Google

Κατά τη διάρκεια των The Game Awards, η Google έκανε μια εντυπωσιακή ανακοίνωση, καθώς κατά τη διάρκεια ενός trailer της για τα παιχνίδια του Google Play, o Greg Hartnell της εταιρείας ανακοίνωσε πως τα παιχνίδια θα γίνουν διαθέσιμα για Windows PC.

Συγκεκριμένα, μέσα στο 2022 θα δοθεί η δυνατότητα να παίζουν τα Android παιχνίδια σε Windows, με επίσημη μέθοδο απευθείας από την Google. Αυτό θα γίνει με τη μεταφορά της Play Games πλατφόρμας της εταιρείας ως αυτόνομη εφαρμογή.

Η Google δήλωσε πως δεν πρόκειται για αποτέλεσμα συνεργασίας με την Microsoft, όπως είδαμε το Appstore της Amazon να γίνεται διαθέσιμο για Windows 11. Αλλά είναι ένα ανεξάρτητο έργο που ανέλαβε από μόνη της η εταιρεία. Όπως είναι αναμενόμενο δεν έχουμε πολλές πληροφορίες, αλλά από αυτά που είδαμε μπορούμε να κάνουμε κάποιες εκτιμήσεις.

Όπως προείπαμε, πρόκειται για μια αυτόνομη εφαρμογή της Google, την οποία θα μπορεί να κατεβάσει και να εγκαταστήσει κανείς όπως και οποιοδήποτε άλλη εφαρμογή σε Windows. Και αφού πρόκειται για την Google Play Games, θα πρέπει να συνδεθεί κανείς με τον Google λογαριασμό του, όπως γίνεται και σε Android smartphones.

Ένας αντιπρόσωπος δήλωσε πως "οι παίκτες θα μπορούν να συνεχίσουν από το σημείο που σταμάτησαν να παίζουν στο smartphone και να μεταφέρουν την εμπειρία στο tablet, Chromebook και desktop μέσω της νέας Google Play Games PC εφαρμογής". Άρα τα save των χρηστών θα μεταφέρονται από πλατφόρμα σε πλατφόρμα.

Επιπλέον, ο αντιπρόσωπος πρόσθεσε πως "η εφαρμογή θα φέρει τα καλύτερα παιχνίδια των Android και Google Play Games σε Windows PC", το οποίο αφήνει να εννοηθεί πως αρχικά θα δούμε μια περιορισμένη επιλογή τίτλων διαθέσιμη σε Windows.

Βέβαια αναπάντητο είναι το ερώτημα του αν θα υποστηρίζει μόνο Windows 11 ή και Windows 10, τι hardware θα χρειαστεί κανείς, ποια παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα, πρόκειται για έναν emulator ή θα τρέχουν native στο μηχάνημα; Και φυσικά, τι θα γίνει με τίτλους αποκλειστικά σχεδιασμένους για smartphones όπως το Pokemon Go.