Ένα crowdfunded πρότζεκτ που υπόσχεται να κάνει την εμπειρία του Android Auto πιο ελεύθερη.

Η πλατφόρμα Android Auto της Google έχει ως βασικό στόχο τη δημιουργία μίας ασφαλέστερης εμπειρίας οδήγησης, μέσω της ενσωμάτωσης λειτουργιών του Android smartphone του χρήστη, στην οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου του. Μεγάλα μενού, ευκρινή κείμενα και πλοήγηση με καρτέλες και απλές κινήσεις συνθέτουν το προφίλ ενός συστήματος που επιτρέπει στον οδηγό να έχει την προσοχή του στον δρόμο. Η δε ασύρματη εκδοχή του είναι ακόμα πιο ευέλικτη, αφού η σύνδεση τηλεφώνου-αυτοκινήτου γίνεται χωρίς κόπο και καλώδια. Τι γίνεται όμως αν το αυτοκίνητο δεν υποστηρίζει τέτοια δυνατότητα;

m8oka6sxfik2vt9xnzrv.jpg.207b4c8bb371e9bce4616a2577f3e10b.jpg

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, σε λίγους μήνες το AAWireless USB dongle του Emil Borconi-Szdressy θα είναι σε θέση να δώσει λύση στο πρόβλημα. Πρόκειται για ένα dongle το οποίο συνδέεται στο αυτοκίνητο, προσδίδοντάς του ασύρματη συνδεσιμότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι το όχημα να διαθέτει ήδη υποστήριξη Android Auto. Σύμφωνα με τον δημιουργό του, το dongle θα είναι συμβατό με όλα τα αυτοκίνητα που τρέχουν την πλατφόρμα της Google (αν και δεν έχουν δοκιμαστεί προφανώς όλα) ενώ η λειτουργία του θα είναι αυτοματοποιημένη (μέσα σε 40 δευτερόλεπτα από την ενεργοποίησή του, θα έχει ολοκληρώσει τη σύνδεση).

Το AAWireless έχει ανέβει ως καμπάνια crowdfunding στο Indiegogo, έχοντας συγκεντρώσει χωρίς κόπο το ποσό που χρειαζόταν για να χρηματοδοτηθεί (την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, είχε ξεπεράσει τις 263.000 λίρες). Η τιμή του είναι στα 55 δολάρια (έχει γίνει έκπτωση 15%) και εκτός απροόπτου η κυκλοφορία του θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2021.

  • Like 1