Το Google Photos (Φωτογραφίες) εισήγαγε έναν νέο τρόπο για να ξαναζείτε και να μοιράζεστε αξέχαστες και σημαντικές στιγμές. To Memories (Αναμνήσεις) αποτελεί μία νέα προβολή/ οθόνη που αρχικά θα είναι διαθέσιμη μόνο στους χρήστες που βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Η νέα αυτή λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν αγαπημένες αναμνήσεις ή να τις δημιουργούν από την αρχή προκειμένου να δημιουργηθεί κάτι σαν ένα λεύκωμα-χρονολόγιο και το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει φωτογραφίες από αξιομνημόνευτα ταξίδια, γιορτές και καθημερινές στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα.

Η νέα αυτή προσθήκη φαίνεται να σταματά από εκεί που ξεκίνησε το συνονόματο χαρακτηριστικό Memories (Αναμνήσεις) που υπάρχει εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια στο Φωτογραφίες και το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να διαχειριστεί περιεχόμενο (π.χ. συλλογές μερικών από τις καλύτερες φωτογραφίες) που εμφανίζεται στις επιλεγμένες αναμνήσεις του πάνω από την Προβολή φωτογραφιών. Σήμερα, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό λειτουργεί σαν συνδυασμός των Ιστοριών (Stories) και των Αναμνήσεων του Facebook, που σας επιτρέπει να περιηγείστε σε αγαπημένες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν από μήνες ή και χρόνια. Η Google λέει πως η συγκεκριμένη λειτουργία χρησιμοποιείται πλέον από περισσότερους από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους μηνιαίως.

Memory_saving1.jpg

Η νέα προβολή Αναμνήσεις επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν περισσότερα και με περισσότερο δημιουργικό τρόπο με αυτές τις αγαπημένες στιγμές. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να προσθέτουν ή να αφαιρούν συγκεκριμένες φωτογραφίες από την προβολή Αναμνήσεις -ή ακόμα και να δημιουργήσουν τη δική τους προβολή Αναμνήσεις, χωρίς να βασιστούν στις φωτογραφίες που έχει ξεχωρίσει η ίδια η εφαρμογή. Μπορούν επίσης να αλλάξουν την ονομασία της προβολής Αναμνήσεις σε κάτι που σκέφτηκαν οι ίδιοι όπως για παράδειγμα: «Τα καλύτερα του Αυγούστου 2013».

Μια πειραματική λειτουργία από τα εργαστήρια Google Labs στις Φωτογραφίες θα προτείνει επίσης άλλους τίτλους, οι οποίου έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια παραγωγικής ή γεννητικής Τεχνητής Νοημοσύνης. Η συγκεκριμένη βοήθεια θα έρχεται με το πάτημα του κουμπιού «Help me title» (Βοήθεια για τίτλο). Αν δεν σας αρέσουν οι προτάσεις της τεχνητής νοημοσύνης, μπορείτε να τις επεξεργαστείτε ή να τις οδηγήσετε προς άλλη κατεύθυνση αξιοποιώντας για παράδειγμα το κουμπί «Add hint» (Προσθήκη υπόδειξης). Με το feedback, λέει η Google, θα βελτιωθεί σημαντικά με την πάροδο του χρόνου η Τεχνητή Νοημοσύνη. Προς το παρόν, η λειτουργία AI θα είναι διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένους λογαριασμούς στις ΗΠΑ.

Memory_saving2.jpg

Εκτός από τη δυνατότητα δημιουργίας του δικού τους λευκώματος-χρονολογίου, οι λειτουργία Αναμνήσεις δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να προσκαλέσουν φίλους και συγγενείς να συνεισφέρουν στη συγκεκριμένη προβολή Αναμνήσεις με δικές τους αγαπημένες φωτογραφίες και βίντεο, όπως συμβαίνει ήδη με τα Κοινόχρηστα λευκώματα στο Άλμπουμ και αναμνήσεις.

Το τελικό αποτέλεσμα, μπορεί στη συνέχεια να μοιραστεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και σύντομα και ως βίντεο -κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι η Google έχει κατά νου τον διαμοιρασμό σε πλατφόρμες βίντεο μικρής μορφής/διάρκειας όπως στα YouTube Shorts και TikTok. Η συγκεκριμένη λειτουργία θα λανσαριστεί πρώτα στις ΗΠΑ και μέσα στους επόμενους μήνες θα διατεθεί και σε άλλες αγορές.