Οι fans του γνωστού λογισμικού αναπαραγωγής πολυμέσων, του XBMC 12 ‘Frodo’, έχουν κάθε λόγο να χαίρονται καθώς έγινε επισήμως διαθέσιμος για download.

Η νέα έκδοση φέρει μια πληθώρα νέων χαρακτηριστικών και βελτιώσεων, όπως υποστήριξη για Live TV και PVR που δίνει την δυνατότητα να βλέπει ο χρήστης ζωντανά τηλεόραση και να ακούσει ραδιόφωνο.

 

Να ανφερθεί ότι στην έκδοση περιλαμβάνεται και μια νέα sound engine που προσφέρει πρόσβαση σε HD audio standards όπως τα DTS-MA αλλά και Dolby True-HD. Τα νέα είναι καλά και για χρήστες AirPlay καθώς η νέα έκδοση του XBMC έρχεται με βελτιωμένη υποστήριξη για το ασύρματο standard της Apple, περιλαμβάνοντας μάλιστα την δυνατότητα AirPlay audio streaming για τους χρήστες Windows.

 

Στην νέα έκδοση του λογισμικού, ενσωματώνεται και η επίσημη υποστήριξη για το Raspberry Pi micro computer. Το Raspberry Pi σύμφωνα με πολλούς έχει την τάση να αποτελεί κατά πολλούς έναν εξαιρετικό entrly-level media streamer καθώς το νέο μοντέλο, γνωστό ως “Model B” παρέχει επίσημη υποστήριξη για 1080p videos. Περιλαμβάνει τέλος και την τυπική υποστήριξη για Android, που σε αντίθεση με το XBMC Remote App υποστηρίζει πλειονότητα χαρακτηριστικών και ακόμη περισσότερες συσκευές.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/1/29/3927868/XBMC-13-frodo-download-available-for-raspberry-pi[/url]']theverge.com