Το Adobe Flash παραμένει δημοφιλής στόχος κακόβουλων επιθέσεων, ειδικά όταν οι χρήστες αμελούν να αναβαθμίζουν το plugin στην τελευταία του έκδοση. Πέρα από τις αυτόματες σιωπηλές αναβαθμίσεις που ήδη προσφέρει ο Chrome, προστίθεται πλέον ένα ακόμη επίπεδο ασφαλείας που αφορά την εκτέλεση flash εφαρμογών σε απομονωμένο περιβάλλον – το λεγόμενο sandbox.

 

Με αυτό τον τρόπο ο browser της Google θα εκτελεί τον κώδικα του flash σε ασφαλές περιβάλλον, όπου δεν μπορεί να βλάψει το λειτουργικό σύστημα του χρήστη.

 

Προς το παρόν το νέο χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο μόνο στην έκδοση Chrome Dev για Windows. Σύντομα πάντως αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του και στις υπόλοιπες (Canary, Beta) ώσπου να καταλήξει τελικά στην σταθερή έκδοση.

 

Για όσους χρησιμοποιούν ήδη την έκδοση Dev, η ανακοίνωση του Chromium Blog ενημερώνει πως μπορούν εάν θέλουν να απενεργοποιήσουν το sandbox προσθέτοντας την εντολή --disable-flash-sandbox στη συντόμευση του προγράμματος.

 

Όσοι πάλι χρησιμοποιούν την σταθερή έκδοση του browser αλλά παρόλα αυτά θα ήθελαν να πειραματιστούν με τα μελλοντικά χαρακτηριστικά του, μπορούν να κατεβάσουν την τελευταία nightly build, η οποία εγκαθίσταται ως αυτόνομη εφαρμογή και δεν επηρεάζει την ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση.